ВелоЖитомир

форум велосипедистів м.Житомира

Vanda писав:а чому на всіх шосейниках лише ві-брейки?
крім того, тому що вага вібрейків значно менша за роторні системи.
_rоadrunner писав:Потому что на шоссерах не ездят там, где на обода налипают килограммы грязи.
От і я про що. Але чи потрібно це особисто мені, якщо я у мокру погоду ніколи велосипедом не користуюся і користуватися не буду? Яке може бути задоволення, коли мокро і брудно. Велосипед тільки в суху погоду, тому про те, що на ві-брейки взагалі може щось налипати я дізналася лише зі статей про велосипедні гальма :shock: Хоча мій велосипедний пробіг сягає 15 тис. км.

Абсолютна більшість на форумі засудила варіант з ві-брейками, настійно рекомендуючи брати нормальні гальма. Але ще у магазині, коли я підняла варіант з дисковими гальмами, ваніті 50, він мені здався таким самим важким, як і мій декатлон зі сталевою рамою. Ще тоді закралася думка, так що я виграю, купуючи новий вел, якщо він такий самий важкий, як і старий :-? Навпаки, на новому має бути легше і швидше їздити..

Коротше, мій остаточний вибір впирається лише у вид гальм. Дискові мені здаються важкими, громіздкими.. Якість і швидкість гальмування для мене взагалі діло десяте, бо гальма як на велосипеді, так і на автомобілі намагаюся поменше використовувати.. Завжди можна завчасно скинути швидкість. Тим більше на вело -навіщо накручувати педалі, якщо потім гальмувати?
Vanda писав:на новому має бути легше і швидше їздити..
Лёгкость и скорость обеспечивают лёгкие колёса + хорошая аморт вилка. Так исторически сложилось, что сейчас все нормальные аморт-вилки (а не макеты типа сантура) и хорошие мтб-колёса выпускаются только под дисковые тормоза. Вибрейки на мтб - это уровень ашана. А вес рамы и тем более тормозов - это последнее, на что надо обращать внимание выбирая мтб (если не стоит цель выигрывать гонки).
Vanda, на шоссерах ток ободные тормоза в угоду скорости (пусть звучит не совсем логично и понятно). Все подчинено жесткости конструкции, а значит и зазоры минимальны. В шосс не засунуть зубатую резину по этой же причине. Но ток сейчас(дожди, ноябрь) мне стало не хватать сликов на грунтовых дорогах и клещей на спусках. А так катаю шоссером где попало, он уже давно смирился что у меня он стал циклокроссом)))
_rоadrunner писав: Так исторически сложилось, что сейчас все нормальные аморт-вилки (а не макеты типа сантура) и хорошие мтб-колёса выпускаются только под дисковые тормоза. Вибрейки на мтб - это уровень ашана.
Гм, серйозний аргумент, звучить переконливо.. :(
Блін, ну там біле сідло, біла вилка, а все це брудниться, стирається швидко. А чорненький такий симпатичний, тільки має ві-брейки.. Ох, що ж робить?

Відправлено через 2 хвилини 15 секунди:
Konstantin.Babintsev писав: Но ток сейчас(дожди, ноябрь) мне стало не хватать сликов на грунтовых дорогах и клещей на спусках. А так катаю шоссером где попало, он уже давно смирился что у меня он стал циклокроссом)))
В таку погоду і на велосипеді потрібна велика відвага. А потім мити його? Ще одна причина, чому ніколи не їду в дощ. Відмити велосипед, це жах :shock:
Vanda, ну у меня без вариантов))) 1,5 часа до работы маршруткой, 30 минут машиной..... и 30 велом))) а плохой погоды не бывает - бывает плохая одежда) вот ещё ща дождусь неопреновых бахил от китаецких братьев - вааще буду запакован)
SK13 це подобається
шоссер з вилкою та дисками, правда, кантора не дуже відома але гарний
Зображення

Зображення

Зображення

Зображення
_rоadrunner писав:
Vanda писав:Ох, що ж робить?
Возьмите у знакомого шоссер и просто прокатитесь
Хотілося б, але.. шоссер зараз не буде, мені до нього ще шкребти і шкребти у всіх аспектах, мій рекорд лише 50 км./день. Зараз я вибираю МТБ, він мені потрібніший для їзди по пересічній місцевості, яка домінує в моїх околицях - ліси, поля, сільські грунтовки. Я ж на шосері не поїду в сусіднє село, до якого убита бетонка і грунтовка.

Ось, що я читаю у FAQах з приводу гальм:

Какие тормоза лучше, обычные ободные (V-brake) или дисковые?
Если вы выбираете недорогой велосипед в категории 400-500 долларов, то о дисковых тормозах лучше забыть. Дело в том, что на таких велосипедах вы едва ли встретите хорошие дисковые тормоза, а вот с плохими вы будете иметь проблемы - но зачем?
Ваш выбор - обычные ободные тормоза (ви-брейки, V-brake). Такие тормоза надежны, их нетрудно отремонтировать, а кроме того, они более легкие, чем дисковые. Если вы присмотритесь к спортивным шоссейным велосипедам, то заметите, что там тоже стоят ободные тормоза, не в последнюю очередь - из-за их меньшего веса.

Как выбрать велосипед ценой до $500?
Нужно ориентироваться на следующие критерии:
Известная марка, но не из дорогих. Посмотреть стоит на Merida, Trek, Gary Fisher, Giant, Rock Machine, Jamis, Author, GT, Norco, Kona (наверное еще много чего забыл),
Алюминевая рама, хардтейл (т.е. только передний амортизатор, никаких задних амортизаторов),
Тормоза V-Brake (ободные). Дисковые (за такие деньги) брать не стоит. Ободную гидравлику (Magura) брать тоже не советую.
Ходовая на 24-скорости. Последнее время появились бюджетные модели на 27 скоростей, это тоже хороший вариант. Но меньше 24-х (21, 18,...) брать точно не стоит.

Чомусь всі пишуть, що якщо вел коштує 500 баксів, то краще, щоб на ньому були ві-брейки, а не Tektro Auriga Hydraulic Disc

Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
Konstantin.Babintsev писав:Vanda, ну у меня без вариантов))) 1,5 часа до работы маршруткой, 30 минут машиной..... и 30 велом)))
Тоді, дійсно, велосипед поза конкуренцією :velo:
Vanda писав:Чомусь всі пишуть, що якщо вел коштує 500 баксів, то краще, щоб на ньому були ві-брейки, а не Tektro Auriga Hydraulic Disc
патамуша ця статья написана в 2006 році, і пишуть таке ілі криворукі ілі маркетолохи

а краще велік збирати.. Vanda, я вам такій велік зберу, буде сам їхать і всі парні будуть завидовать..

можу такі рами замовити, зараз знижки

Рама Kellys 2015 Vanity 10 Mint Green 15"
Рама Kellys 2015 Vanity 10 Sunrise 15"
Рама Kellys 2015 Vanity 30 15"
vvtz, SK13, Snumsmumrik це подобається
DIESEL писав: патамуша ця статья написана в 2006 році, і пишуть таке ілі криворукі ілі маркетолохи
У мене така думка теж промайнула, що статті старі, але їх дати я так і не знайшла..
DIESEL писав: а краще велік збирати..
Цікаво, і що всі комплектуючі можна купити окремо? І скільки будуть коштувати ваші послуги?
DIESEL писав: всі парні будуть завидовать..
Навіть, як їду на старому велосипеді, то здається, що заздрять. Запрошують поганяти, позмагатися. В мене стиль їзди такий провокуючий просто.. а у дітисьок аж слина тече, так їм хочеться - чи то власний МТБ чи то так само хвацько кататися на ньому ;)
Vanda писав:Тобто низький зріст і велике колесо, як це поєднується при любові пострибати в лісі по корчах, горбах і бездоріжжю?
Vanda писав:Як стрибати по корчах і бакаюрах сидячи в будь-якому сідлі, якщо немає заднього амортизатора?
Vanda писав:В мене стиль їзди такий провокуючий просто.
Vanda писав:Якість і швидкість гальмування для мене взагалі діло десяте. Завжди можна завчасно скинути швидкість. Тим більше на вело -навіщо накручувати педалі, якщо потім гальмувати?
Vanda писав:Гальмами не надто користуюся
Vanda писав:Хоча мій велосипедний пробіг сягає 15 тис. км.
Похоже нас разводят!
Hellmors це подобається
А в чому розвод?
Якщо стрибайте по корчах, сидячи в сідлі і нічого не відбивається при цьому?
15 тис км. - це багато років їзди на велосипеді починаючи з дитинства, приблизний підрахунок, велокомп з 2009, там біля 5 тис.
Гальма? Так я люблю кататися одна в абсолютно нелюдних містах (ліс, поле), навіщо гальма чи по Київській трасі - там гальма часто потрібні за містом?
Я нікого ні в чому не переконую, просто намагаюся вибрати велосипед, який мені підійде. Щоб не помилитися і не жалкувати потім.
Vanda писав:Цікаво, і що всі комплектуючі можна купити окремо?
я вам секрет відкрию, да, все можна окремо купити і скласти велосіпєд і все буде работать , як часи
Vanda писав:просто намагаюся вибрати велосипед, який мені підійде. Щоб не помилитися і не жалкувати потім.
Vanity 50(для прикладу), буде не суттєво відрізнятися від вашого бюджетного велосипеду, бо Vanity також бюджетний. Тому якщо ви дійсно їздите активно і хочете якісно нового рівня велосипед, раджу вам дивитись на гоночні ровери. Після всього цього.. раджу вам ще раз перейти за посилянням та уважно переглянути вміст. http://velo.zt.ua/viewtopic.php?f=49&t=3845 Добавлю тільки що зараз такий можна купити за 600$. Зробити правельний вибір і не повторювати помилки інших, як правило зроблені по недосвідченості. Бо між Vanity 50 и тим за посилянням,- прірва! Якщо звісно їздити активно.
krecc писав:Бо між Vanity 50 и тим за посилянням,- прірва! Якщо звісно їздити активно.
Так а де я такого візьму? Це ж був якийсь одиничний екземпляр.

Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
DIESEL писав: я вам секрет відкрию, да, все можна окремо купити і скласти велосіпєд і все буде работать , як часи
Це може зробити профі або для цього потрібно наймати профі, як у моєму випадку.
Vanda писав:
DIESEL писав: я вам секрет відкрию, да, все можна окремо купити і скласти велосіпєд і все буде работать , як часи
Це може зробити профі або для цього потрібно наймати профі, як у моєму випадку.
У вас для цього немає досвіду. В результати вихідний продукт невідомий, і відвалите за це багато грошей.
Vanda писав:Це може зробити профі або для цього потрібно наймати профі, як у моєму випадку.
Не треба нікого наймать, вам вже профі самі прямо пропонують:
DIESEL писав:Vanda, я вам такій велік зберу, буде сам їхать і всі парні будуть завидовать..
Інструкція:
1) Приїжджаєте в ЖТ-сіті
2) Топаєте за адресою Черняхівського, 1
3) Знаходите магазин Гора
4) Підходите до Дизеля
5) Кажете пароль: Халк хотєть вел
6) ???
7) PROFIT
SK13 це подобається
Дуже був класний велосипед у повідомленні, що зникло. Неймовірно..

Відправлено через 35 секунди:
vvtz писав:вам вже профі самі прямо пропонують:
Сконтактуємо, побачимо..
DIESEL, Ну какой же это шосс?)) это плюшавая суслокроссина в лучшем случае) натуральный фэтбайк по сравнению с моей белой ласточкой злючей табуреткой)
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 31
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Пропускаєш покатушки та інші велоподії?! - SMS-інформування!