roadrunner писав:и тем не менее ждём обещанный отчёт

Пятниця 11-го числа, я дізнаюсь про відміну гонки від Матковського. Якось стало сумно, трохи пізніше пусто, а ще трохи пізнеше напрягла думка про втрачені вихідні. Байкпортал

... в календарі було знадено гонку в Сумах 12.0414. Ознайомлення з положенням залишало багато питань, ясно було шо стартовий внесок 20 гривень, потрібна медсправка і відоме число, час старту і все

Легковажно було прийнято рішення їхати, і в цей момент я зрозумів шо буде весело
В коментарях до положення знайшов людей які просились шоб їх забрали на гонку з Київа, вийшовши на звязок з одним із них, виявилось що у людини ситуація подібна до моєї- прийняти рішення в останній момент, відсутність інформації про гонку, зате є головне- бажання!

Цією людиною виявився наш земляк з Радомишля Сергій, котрий працює і проживає в Київі в однокімнатній квартирі з подругою. Домовились про мою ночівлю в нього, а в ранці 12-го поїдемо в Суми. В мене одразу закралися думки що перед гонкою я не висплюсь

Пятниця вечір, людина робить мед справку, я пакуюсь і їду до Сергія. О 23.00 під підїздом мене зустрічає гарна дівчина Каміла, знайомимся і піднімаємось на поверх, заходим в квартиру... перше шо я бачу це Спеш картоний- красень, друге кравать на підвісних пружинах, ну все... точно не висплюсь. Знайомлюсь з господарем і лягаємо спати, на сон залишалось 6 годин. Я розмістився на підлозі, досить комфортно, але не дома, тому не сплю... через пів години чмокання і скрип пружини підтвердим моє побоювання про недосип

Закінчилось це через хв. 30 в разунком 2-1 на користь господаря.

Нормально, я сам в таких ситуаціях полюбляю бути, екстримально

Всю ніч я тільки періодично дрімав.
Ранок, перевірка систем показала задовільний стан, як для такої ночі. Зібрались за 40хв. і в дорогу. Шлях з Київа в Суми вузький, розбитий, хвилястий і з купою населених пунктів. Проїхавши перші 50км. я зробив заяву що моя гонка на сьогодні вже почалась. Швидкість піднялась до 110, в населених пунктах не зкидав. Через три години зупинились поїсти, а це мінус 15хв., часу кретично мало, швидкісь піднялась до 120. В одному із останніх сіл нас ловить ДАІ за перевищення швидкості. Розмова з ними показала шо хочуть грошей(постійно нагадували мені про те що я запізнююсь

), виписали протокол і ми помчались, тепер вже 130 км\г. Каміла телефонує оргам і просить затримати старт, вони погоджуються. Влітаєм в м. Суми і воно нас зустрічає просторими проспектами і малою кількістью машин, щастить... Так зухвало я навіть в Житомирі не їзжу

Їхали по координатам, і вони нас привели до лісу з трьома стежками і ні душі, паніка... телефонуємо оргу, він їде за нами , а ми складаємо велікі до купи. З запізненням на 15 хв. ми підїзжаємо на старт де нас всі чекають, орги вішають нам номери і відразу оголошують старт!

Гонка, перше коло для нас розвідка і прогрів, я в кінці Сергій десь в середині. Бачу я що траса складна, ознайомлення з нею віднімає купу часу, їду останнім.

Захожу на останнє коло і згадую що я куртку залишив десь на старті, а він десь в іншому місті, поки знайшов і передав куртку оргам то по часу це провал. Друге коло, я вже нагрівся і ознайомився з трасою, Третє, валю, помічаю одного гонщика з порватим ланцюгом. Четверте коло я останній

їду в своє задоволення. Наздоганняють двійка лідерів,на кейлісах місцеві, хекають.

А от третім з невеликим відривом їде Сергій. Цій парочці я трохи завадив, а це пара десятків секунд, пропускаю Сергія, і на фініші я дізнаюсь що він приїхав першим!

Ну а я останнім, зате головна гонка в той день мною була виграна!

Траса- складна, але від того драйвова. Багато спусків з тряскою, трамплінами, різними поворотами(задня втулка розкрутилась). І багато ригальників, у Сергія Спеш найнер 10.4кг., от він суперників і друкав на підйомах і не тільки на них.
В той день проводилось багато гонок, ХС, XC Eliminator і тріал поруч. В ХС гоняло купа людей, дуже бігато молоді та дітей, і всі вони їздили по тій складній трасі. А на наступний день проводилась гонка для Профіків(не Еліти). Для них окрема траса, дуже складна

Є постраждалі- "Гонщица велокоманды Х-ZONE Надежда Коваленко травмировалась на гонке. Это произошло в борьбе за высокие места на этапе Кубка Украины по кросс-кантри в г.Сумы. Гонка проходила на одной из самых сложных трасс в Украине.
Со слов Надежды, все произошло так:
"Так получилось что на "вертолетах" спуск как стена и сразу подъем. Не заехала на подъем и назад улетела, избежать падения не получилось!!! 1ый круг не доехала, улетела на верталете в дерево! Ушыб позвоночника и голова не много! На больничном!"
Уже домой приехала!!!)-)))"
Пожелаем Наде скорейшего выздоровления)"
https://vk.com/clubxzone
Організація гонок на найвищому рівні, велика подяка їм!

Додому дістались благополучно!
Трохи фото!