Мінізвітик з того, що є одним з катаних фотопроектів..хоча зазвичай до закінчення я їх не публікую..частинами чи як..але. вод:
Тих вихідних не сівши на дизель на СОК доспав та сів на дизель на Новоград...Точніш до Лебедівки і далі півночі до місця призначення-озера Сестробель в однойменному заказнику. Їхати незвіданими селами-лісами вночі наодинці з напівсівшим ліхтарем вкупі із незрозумілими мені буржуйськими приблудами-незабутній адреналінізм .
Але я не поспішав трохи блукав-крутив-натикався на відсутні часів складення генштабівки пруди ,дивувався "точності " позначення типу покриття та відповідності того в реальності
[\–] смачні фото та розповідь тут'; } else { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = 'none'; this.innerHTML = ' [+] смачні фото та розповідь тут'; }" /> [+] смачні фото та розповідь тут
Першою була Лебедівка з її дерев`яним (!!!) костьолом (сорі за якість -витягнуто з майже чорної хвотки)
Не пам`ятаю скільки я викручував в Кам`яний Брід знов повертаючись в те саме село
Але ж вод і він - весь в бруківці..істинно кам`яний
Близько 23-00 я розгледів оцей довгоочікуваний та трохи вже не примарний стовпчик))
Кілька кілометрів навмання по памняті та інтуіції - і я розумію шо ночуватиму там де запланував -в партизанському схроні Двері затуляю велокорчом. вікно -гілками та дерном...всю ніч шумно опадає листя....в такій глухомані спати -це відчуття наче шось незвідане відкриваєш ...хоча ота земля вже виїжджена донесхочу! На цій розвилці встановлено кам`яну брилу з табличкою . шо тут мовляв, базувались партизани такого-то отряду
А вранці по майже зарослим стежкам я поїхав ще глибше в цю землю -на місце колишнього лісництва. якого от вже 50 років як немає! Не вірте картам -я ще восени все розпитав у місцевих..і наплели мені..з три кошика. і билин і легенд
Тут також базувались партизани. і на колодязі встановлено памнятну табличку....шикарний п`янкий ранок....і я один отутечки
І знову повертаюсь лісочком до озера Сестробель -його осінньої варіації..ліс дивує своїми чудасіями
Озеро видно здалека -воно горить осінніми барвами..ніби палає -знову лізу на знайоме мені дерево і знову ж звідти хвіксую це осіннє озерне зарево
В сонці палають листочки...останні, версія а-ля Діана
Поблукавши абсолютно одиноким озером рушаю далі- в планах- вольєр з п`ятнистими оленями близ Явного....виїжджаю на огорожу лише якимсь чудом -вона схована глибоко в лісі далеко від села...на жаль -достучатися не зміг....поридав та поїхав в село..точніш поплівся -тамтешні дороги -суцільний пісок з багном навпіл...
Околиця...глухі околиці глухих сел завжди зустрічають(випроводжають) отакими сумними сільськими пейзажами
За селом починаються казкові роздоріжжя, незвичні лісові пейзажі - виринають озерця, з каміння вибиваються потічки, дерев`яні мостки ...прочая
Нєвідомі мну ягоди
З лісу через півторадесятка шурхотливих серпантинів випав на Случ Колись я тут їхав -але з того боку....тобто берегу
В Баранівці переїжджаю острівець -допитливо мучаю місцевих і дізнаюсь. шо оцей зарослий та схудлий рукав є справжнім. старим руслом Случі
А оцей широкий потужний з дамбою є викопаним для потреб сусіднього фарворового заводу - звідки й острів..а от старий рукав наполовину закопали -тільки трохи ще просочується вода ..крізь сміття шо є дамбою
Трохи поблукавши сунусь в Новоград...знову ця суєта ,натовпи п`яних, навіжені водіїї...згадайте-це був день виборів в місцеві ради та день автомобіліста ... Швидко роблю сферу на історичній площі Звягеля...вже сутеніє..на площу лягають красіві вечірні кольори....
Кислотний вечірній Звягель
Сферичну панораму (Невелике прев`ю 8,5 Мб) можна зкачати та подивитись звідси(тріальна версія. нижній ряд для прискорення рендерінгу вдвічі зменшено)
http://dump.ru/file/4877740
З того галасу ще й після перепалки з місцевою шпаною на предмет розбиванія моїх фотоприблуд ображений такою зустріччю натикаюсь на палаючу поліську доньку...що проводжає якийсь передвиборчий кортеж...кілька днів бродило..і ось...під враженням(сильно не ридайте) вибродило грусне віршування :\'(
Перед прочтєнієм -вдивитись на хвотку з Лесею
(В останні години виборів на Україні)
День виборів-як вигорів!
В минулому це торговище,
На фоні холодних дворів
Останнє палає вогнище
Б`є полум`я-ти плавиш в ноти
Й лунають мовчазною сурмою:
"Сконають усі "патріоти"
З останньою вашою урною"
Ми в гордощах-ти ж в соромі,
Шукаєш у нас оплоту
Дарма розпалили вогнище-
Засвітло для цього болоту!
Байдужі-пройшли парою,
Безпечні -пішли наодинці,
Та зупинився юнак з гітарою
На твоїй кривавій зупинці!
Питає: "Скажи-но,дівоче,
Чи Звягельські дзвони готові? "
Питаючи-не дивись в її очі!
Обпечеш своє серце до крові !
20:58 01.11.2010 Павло Мокрицький ака MOKRIZZONNI ( тіпа захист)
Загляніть в її сумні, суворі очі!
Отака то була поїздка