ВелоЖитомир

форум велосипедистів м.Житомира

By ANTOSHKIN
Зображення
[16.04] KBR Koza-Bike-Ride
Такий собі Весняно-гастрономічний-релаксовий Вікенд
Старт 17:40 Залізничний Вокзал, Житомир.
18:57 Їдеммо до станції Курне. виходимо і катимо в селище Наталія. там на приватній сироварні Бесідуємо коштуємо сири, та проводимо екскурсію. Обідаємо, та стаємо на ночівлю.
Вечеряємо. та слухаємо співи пташок)
Хто Надумав Реєструємося. бо треба попередньо попередити Організаторів)
З Собою на Мати:
Палатку або тент, спальник Каремат
Ложка, вилка, тарілка.
гроші на Мінімальний перекус та проїзд
By eville
ANTOSHKIN писав:Бесідуємо коштуємо сири
а де ж коза? там шашлик башлик і т.д.?
By UkkkkA
DIESEL писав:на руль
- Уберите этого с руля.
- Я не сруль. Я - коза.
:gi:
By ANTOSHKIN
і так , вчора повернулися з вікенду, то вже не було сил писати.
розпочну наш у розповідь,
Стартували з Житомира 3 учасника Я Дізель, і Іра, сідаємо о 17:40 в Дизель, людей небагато до Новограда, займаємо місця і їдемо...
попередньо телефоую Власниці Сироварні, і кажу що ми будемо десь о 20, вона стурбованим голосом мені відповідає що нас чекала цілий день, і я розумію що це вже поганий знак, але всеодно не втрачаю надію потрапити звечора ще на сироварню
о 19.00 Виходимо В Курному та вже Веліками Їдемо До Грузиловця, дорога розбитий асфальт і Глина, видно що нещодавно пройшла Злива, в Курному якись великий завод: PETKAus- чи шось подібне, ідемо далі, в Грузиловці думаємо як їхати чи Через Старий Майдан чи Лісом навпростець прямо в Селище. ми Ж легких шляхів не обираємо - тому Вирішено Їхати Лісом. путаємося в координатах і невірно, повертаємо ліворуч проїхали десь метрів 800, і повертаємо назад, Бо карти Генштаба не звсім зрозумілі) Так скажу що взяв карту Картографії Житомирськой Області- на фото Буде видно) дорогои не завжди відповідають дійсності, але добре що позначені стежки в гугла такого немає
Заїжаємо в ліс- вогко, прохолодно, вже темніє, Дизель- відразу каже: "Як гарно пахне в лісі- Весною, лісом і свижими могилками", спочатку я не придаю значення його словам...
Їдемо лісом-дизель слегка нервує, бо темно, купа калюж, грязюка, колеса всі в багнюці...стає вже зовсім темно...
нарешті залишається 2 км до Селища Наталії...
SK13, talon, jazzec та 7 іншим це подобається
By ANTOSHKIN
Зображення
десь приблизно о 21.00 Заїжджаємо на сироварню. Нас вже тут Чекають з 19.00, Радісно зустрічають, проходимо далі і бачимо вже накритий стіл: салати, смажена картопля, і Сир.
Знайомимось з працівниками, та З господаркою сироварні Тетяною. Їй потрібно зараз їхати не ферму і забирати вечірнє молоко, а ми тим часом вечеряємо, та ділимося враженнями.
Прошло трохи часу і приїхала Тетяна, і відразу запрошує нас на маленьку екскурсію до Свого виробництва Сирів,
це невелике приміщення, на 4 кімнати, сурові санітарні норми, ми знімаємо взуття та одягаємо бахіли, в прешій кімнаті, це технічна кімната в якій стоїть котел, для підігріву пастеризатора в якому молоко пастеризується, за один цикл потрібно 300 літрів молока. проходимо далі в іншу кімнату бачимо вже заготовки на сир, з різними приправами, саме тут вже зібраний сир набуває свого майбутнього смаку, потім сир деякий час стоїть там і далі він відправляється в Холодильник- де вже чекає його остання стадія приготування, в Холодильник а ходити не можна, бо температурний Режим і підвищена гігієнічність, але через скло бачимо як на сирах працюють Бактерії- саме вони надають відтінків і різноманітності смаку Сирам, кислуватості пряності, терпкості.
Зображення
За вечерею куштуємо 5 видів сирів, всі сири мають надзвичайний смак я отримує задоволення, в захваті...
На сироварні допомагають ій 4 робітника, Дві дівчини та Два хлопці, саме вони роблять заготівлю молока та підготовлюють його до пастеризації...
Зі Слів власниці дізнаюся, що знайти нормальне молоко для виготовлення Сиру в достатній кількості, в селі виявилося проблемою: тому треба їздити за 10-20 кілометрів в сусідні села на закупівлю сировини. Але попри всі сладнощі, Господарка, дефіциту молока в своєму виробництві не відчуває, з посмішкою розповідає Тетяна)
Вже близько 12.00 ночі, ми вже покормлені, і стомлені лягаємо відпочивати, в палатку , яку я взяв у свій невеликий рюкзак, до речі їхав без Багажника, Бо багажник поїхав На КІПР разом з Лашиним)

Отправлено спустя 22 минуты 15 секунд:
Зранку прокидаємося десь о 8.00 від Гуркіту трактора, як виявлється недалеко від сироварні знаходиться Тракторна стоянка, поспілкувавшись з міцевими дізнаюся що підприємство діюче, але приватне, є все тягачі декілька тракторів Беларус, 2 Камази, і комбайни, ааа, як їхали селами то все вже зорано та засіяне Пшеницею чи Житом.
Недільний ранок чудовий, сонце. вночі до речі години 3 йшла злива, але наш намет витримав)
і Ось приїжає Бабуся на Мопеді, привозить молоко, дуже приємна , і привітна посміхається мені, я З нею поспілкувався і дізнався шо возить молоко з Сусіднього села, перед Тим мені Таня казала що дуже відповідальна Бабушка, і дуже якісне молоко привозить, от якби всі такими були... приглядаюся до ЇЇ двухколісного коня і виявляється що в неї електромопед, весь помитий та чистенький, мабуть нещодавно купила,я Кажу бабусі що у Вас крутецький елетромопед, а вона мені у Відповідь "Який ж Сину це мопед це Електровелосипед, електровелосипед!!" і З посмішкою прощається зі мною, а я такий стою і думаю нічого собі продвинута Бабуся!!! :-?
снідаємо, миємося, до речі забув сказати про ще одну кімнату- це душ і туалет, цивільні, і чисті, саме тут робітники можуть помитися та прийняти душ, адже виробництво не любить Брудних)
купуємо в на сироварні Сири, та рушаємо в Дорогу,
Наш маршрут Такий собі на 70-80 км: Довбуш -Залужне-Висока Піч-Дениші-Житомир. збираємося і Чухаємо...
Зображення
talon, jazzec, Hikka та 14 іншим це подобається
By ANTOSHKIN
Отожстартуємо До Довбуша, дорога так собі асфальт з ямками, по дорозі Заїжамо До магазину, беремо собі по морозиву, а Дизель Бере собі Солодовий напій,УВАГА, різдвяний Туборг, випиває.. такий собі без пічалі, а я як завжди дивлюся на дно і бачу дату Вжити до 16.04.2015, легкий такий ШОК! типу рік просрочен... підхожу До продавчині я кажу мов так і так ви нам продали просрочений на рік товар, а Вона нам у відповідь- я Там шо дивлюся на ці дати, Хлопці все буде норм, не переживайте!!! я здивований: "як так майже рік просрочено" але не загострюємо уваги то Їдемо далі. по дорозі бачимо Уламки якогось космічно шатлу, мабуть в селі відбувалися якісь наукові ракетні дослідження, ми вже в Довбуші- місто районного значення, колись тут Був Величезний фарфоровий завод. від якого тільки залишилась память та холодні величезні приміщення,
Зображення. Виїжджаємо з Романівського району, Заїжаємо в Биківку, звичайне село собі таке, крутимо педалі далі- а ж тут з виїзду з села помічаю яскраву унікальну будівлю, приїжджаємо ближще і бачу гарну хатину оздоблену деревом. візерунками, я гальмую і приймаю рішення розглянути це все ближще... приближаюсь до воріт, чути гуркіт молотка, та гавкіт маленької собачки... бачу як до воріт поспішає господар. Відкриває Хвіртку господар, з вигляду чоловік 65-70 років , в руках тримає олівця та пензля, мабуть шось креслив, у простенькій темній сорочці в клітинку та у спортивних штанях, але з такою сяючою посмішкою , в мене аж серце раділо. в подвір"ї все оздоблено різними унікальними вотворами, все цікаве,
Дядько запрошує до Хатинки і покахує свої вироби: на стіні висять різні дошечки, підставки, ікаонки, статуетки я це все фоткаю і слухаю його розмову. Звати його Борис Дмитренко, працював на заводі, і в колгоспі а в остані 30 років почав майструвати штучки, починав з маленьких дощок для кухні та різних дрібниць, зараз вже трохи набив руку, змайстрував станка собі купив деяких інструментів і вже робить табуретки столи і кроваті, запрошує далі у подвір"я, я бачу Гарного українського Герба. аж стає приємно мені за таких майстрів, проходимо у майстерню. у майстерні на стіні висять від руки олівцем намальовані креслення, відчуваю запах дерев, та лаку. Борис демонструє кровать яку йому замовили поляки: "Ось бачиш це ясен, це я цим точу, все в ручну)"
Зображення
я Запитую скільки коштує така Краса, він відповідає- 8000 грн, каже що якщо комусь Шось треба від підставки до кроваті зможу зробити, дає мені свій номер: 067 411 07 95, тому якщо комусь щось сподобалось заїжджайте та дивіться... потім просить ще зайти на його Кухню і подивитися ще його роботи. показує на рукомийник, і табуретки, каже це зробив 30 років назад, і майже не змінилисяю а це в мене різні трави на стелі висять. я полюбляю сауну, і тут я теж розумію що багато спільних тем. хочеться ше поспілкуватися але часу мало, але з радістю запрошує до своєї сауни щоб ми попарилися, я думаю що обов2язково заїду до бані До цього доброго душею дядька, прощаємося роблю фото на Згадку.
Зображення.
Сідаємо крутимо далі Їдемо в Залужне, перехрестя і прямуємо До червоних Хаток...

Отправлено спустя 12 минут 13 секунд:
набираємо темп 25. їдеться Добре. ковтаю водичку, Дизель попереду, проїжаємо 3 кілометри аж тут голосно ПШШШШ-, ААААЄЄ, в Дизеля порвало покришку, зупиняємося і дивимося шо дірка на міліметрів 5 в покришці, в камері ще більша.
Зображення
міняємо камеру та клеємо покришку. з зовні- латкою, качаємо не на повну, бо боїмося що друга камера теж Лопне, і вже з меншим темпом Їдемо до Високої печі, темп 18-21 км... мене це трошки дратує. я зупиняюся і Ми з Дизелем робиом Рокіровку з Велами, я сідаю на його вел, а він на мій, покришка сприймає мої 60 з хвостиком кілограм. набираємо темп до 25 км. Їдеться добре , доїжаємо до Високої печі, обід, відпочинок, поївши, вже відчуваємо невелику втому... але розуміємо що вже недалеко. Доїжаємо спокійним темпом до гідропарка, і прощаємося з Іриною і Дизелем, приїхавши до дому приймаю душ і відразу телефоную друзям про сир, Запрошую в гості...
Смакуємо сир- камембер, та сирні кульки з моцарелли в соусі з італійськими приправами, відчуваю всі тонкощі аромату та смаку...
Вихідні вдалися, всім дякую)
Відпочиваєте, та шукайте щось унікальне, це не складно бо воно поруч з нами)))
SK13, DIESEL, p@sh@ та 8 іншим це подобається
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Пропускаєш покатушки та інші велоподії?! - SMS-інформування!