ВелоЖитомир

форум велосипедистів м.Житомира

смотрю и узнаю себя в не столь далёком прошлом )) Конечно до 3-х бортировочных лопаток не доходило, но тоже тягал немало. Потом, хвала богам, снизошло прозрение ))
Вага велика под 10 кило. Сумка меньше килограмма. Часто езжу без нее: батончик и банан помещаются в задние карманы. А в подседельной да, много всего и еще и по той причине что она большая и если не везти лишнего то на наших дорогах дребезжит.
вважаю, що забагато уваги приділяється темі, що з собою брати в покатушку, все набагато простіше. Доцільність перерахованого набору виправдана, якщо ти є власником велосипеду типу "Україна", у якого реально під час навантаження може просто так відпасти колесо або руль. Обгрунтую свою позицію стосовно інших випадків: можна виділити дві категорії - 1. велолюбителі, які знають що таке велосипед і в яку сторону крутити педалі, 2. "продвинуті" користувачі. 1 група катається переважно навколо міста, або в компанії з людьми, які розбираються що і куди прикрути у випадку поломки, тобто необхідність цього зайва по причині - не вміння/у когось вже є/простіше довести додому. інша група - якщо взяти людину, яка їде на відстань до 100 км просто для відпочинку - просто зобов"язані, як мінімум, "прислуховуватись" до свого велосипеду коли там починає щось "крутитись не так", знати/відчувати його слабкі місця і звертатись до людей, які у цьому розбираються, за допомогою. всі основні поломки зводяться - прокол, відкрутилась гайка або щось таке, що не відремонтуєш у польових умовах. весь набір зводиться - запасна камера, насос, декілька шестигранників, 100 грн. стосовно їжі - тут вже важливий формат покатушки, все індивідуально. інколи на 40 їдеш - і рюкзака мало)
Vanda, Perya, VeloSerg це подобається
Vitala писав:Доцільність перерахованого набору виправдана, якщо ти є власником велосипеду типу "Україна", у якого реально під час навантаження може просто так відпасти колесо або руль.
Не скажіть, України дуже надійні грузові велосипеди, які рідко підводять :so_happy:
А відео цікаве, я також подумую подолати 125 км. на велосипеді, щоб не тащити його в машині і не відкручувати колеса, а доїхати своїх ходом з Києва до Житомира навесні. Підсумовуючи з відео, для такої відстані потрібні - запаска, шестиганні ключі, насос, лопатки, вода, гроші, серветки. Вірно?
все вірно) за лопатки забув)) :so_happy: дійсно з ними набагато зручніше, вистачає двох, набір шестигранників - всі возити не обов"язково. вистачає 2-3. А на рахунок поїздки з Києва до Житомира, яка доцільність такої подорожі на мтб велосипеді? вихлопні гази, періодично неадекватні водії і відстань зменшують переваги над "відручувати колеса" :-?

Відправлено через 3 хвилини 18 секунди:
Vanda писав:Не скажіть, України дуже надійні грузові велосипеди, які рідко підводять
мабуть, мені в дитинстві просто не пощастило з конкретним велосипедом... у нього постійно щось відпадало))) але в будь-якому разі, на такому б не ризикнув спуститись з будь-якої гори в карпатах)
Vanda писав:я також подумую подолати 125 км. на велосипеді, щоб не тащити його в машині і не відкручувати колеса, а доїхати своїх ходом з Києва до Житомира навесні.
кстати да, на мтб лучше не стОит
ну почему же. расстояние не такое уж и большое, даже для мтб. тем более, что никто не заставляет ехать без остановок. давление и сидуху повыше и в путь. пусть проедет, поймет, надо ей тот асфальт или лучше таки говна месить
3DSchuminator писав:ну почему же. расстояние не такое уж и большое, даже для мтб
питання величини відстані залежить від кількості тренувань. для людини, яка нещодавно купила велосипед і недосконало володіє технікою їзди (вибачаюсь, якщо помиляюсь - засмутили пости про правильність гальмувань) - це поїздка з великим перенавантаженням на витривалість організму, що не є, як мінімум, корисним

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
_rоadrunner писав:да потому что именно так и зарабатывается асфальтофобия
і + можливість отримання пошкодження
навіть не прробуйте на мєтєбє катать по асфальту, захочете потім шосса, купите шосса, захочете кращого шосса, захочете гнати 50+, а потім ТТ вел, о боже, по собі знаю що це таке, тому і маю 2 вели)(шоссе рулить, мєтєбє рулить, катайте)
Vitala писав:яка доцільність такої подорожі на мтб велосипеді?
Не знаю, хочеться просто спробувати себе, чи зможу взагалі здолати цю відстань на велосипеді :velo: Виділю на це діло цілий день, виїду в 7 ранку, невже до вечора не доберуся? Я подивилася навчальні відео, як здолати цю відстань, що кожні 25 км. потрібно 10 хв. йти пішки. У мене норма покатушечна 30 км., це чотири рази по стільки..
На МТБ, бо іншого немає.. і невідомо чи буде, якщо я не почну їздити більші відстані, ніж 30-50 км, я ж ніколи не дізнаюся, чи мене цікавить шоссе.
Взагалі мені дуже подобається спорт в любительському сенсі, якщо це можна так назвати - біг, велосипед і плавання. Подобається ставити кожного разу для тіла нову планку і досягати її :ura:
Vanda писав:Взагалі мені дуже подобається спорт в любительському сенсі, якщо це можна так назвати - біг, велосипед і плавання
також обожнюю спорт)) :ura: і також біг, велосипед і плавання)) і також В ЛЮБИТЕЛЬСЬКОМУ сенсі. спробую коротко аргументувати чому. читав колись дослідження стосовно середньостатистичної тривалості життя професійних спортсменів і був дуже здивований коли виявилось що він не дотягує до 50 років :( чому все так - бо вони занадто високо піднімають планку і досягають її за рахунок використання резервів організму. а все має свій ресурс. тому є спорт в задоволення, для здоров"я, а є для досягнення результатів і комусь щось довести. розберемо подорож на мтб київ - Житомир. відстань буде десь 140 км. мінімально. перепад з 40 до 140 занадто великий (для прикладу, скільки Ви зазвичай пробігаєте - 3? тоді це буде 12 км ). далі мтб - якщо річ використовується за призначенням її ефективність збільшується, для прикладу - ви вирішити пробігти 12 км переставними кроками. тепер стосовно виділяти день - витратити цілий день для того щоб подивитись на трасу Житомир - Київ, подихати вихлопними газами і ризикувати якщо будуть неадекватні водії..? :-?
невже не було б краще поїхати в невеличкий велотур на день на відстань 80 км, подихати чистим повітрям, подивитись гарні краєвиди, поспілкуватись з друзями, подивитись як перенесете таке навантаження і потім щоб остаточно підняти планку махнути хоча б Карпати? :velo:
Vanda це подобається
Ехать по трассе на мтб 140км так шоб лишь бы проехать считаю бессмысленным и очень скучным занятием. Тот кто на время катает пусть катает и получает удовольствие. А катить 20км\ч с остановками, 7-8 часов слушать грохот фур, дышать выхлопными газами это просто тупо. Еще задницу отдавить себе. Без физической подготовки даже 50км будет трудно проехать. Я катал через трассу на Новоград за Высокую Печь и домой через Деныши, получилось 100км, трассу старался избегать, по селам и лесам в основном. Но все равно от Денышей в Житомир невероятно скучно ехать по узкой трассе, хорошо хоть телефон прицепил, так чтоб музычка играла.
Было б круто если б был МТБ маршрут на Киев вдалеке от трассы, не сильно жесткий, грунтовка укатанная, поехал бы и не раз.
Дякую Vitala, paulig, ваші міркування дуже цікаві й обгрунтовані, може й справді це дурна ідея, від якої слід відмовитися. Але мені дуже хотілося, їзда поряд з фурами не напрягає взагалі, все дитинство пройшло у таких велопоїздках, але до 50 км.

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
Vitala писав:відстань буде десь 140 км. мінімально
Рівно 125 км. від одного мого дому до іншого, це по машині звичайно, але велосипедом буде коротше, ним же можна зрізати..

Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
Vitala писав: невже не було б краще поїхати в невеличкий велотур на день на відстань 80 км, подихати чистим повітрям, подивитись гарні краєвиди, поспілкуватись з друзями, подивитись як перенесете таке навантаження і потім щоб остаточно підняти планку махнути хоча б Карпати? :velo:
Так, а де його взяти? На Велокиєві там така планка, я не витягую їх навіть швидкість їх покатушок, там щось в районі 30 км. :aleyop:

Відправлено через 2 хвилини 37 секунди:
Vitala писав: є спорт в задоволення, для здоров"я, а є для досягнення результатів і комусь щось довести
Вірно :hi2: хто не вміє слухати і чути своє тіло, хай краще на компі в шахмати грає :)
якщо хотілось - потрібно виконувати)))) ;) хтось писав, що саме через невиконані бажання потім виникає дуже багато проблем(( на рахунок веломаршрутів - не проблема підібрати цікавий, з компанією складніше, але також все вирішується)) в житомирі регулярно організовуються цікаві поїздки)
Vitala писав:щоб подивитись на трасу Житомир - Київ, подихати вихлопними газами і ризикувати якщо будуть неадекватні водії..
Про выхлопные газы - это миф. Там почти всегда ветер, и воздух намного чище, чем в городской черте
не знаю, мне по приколу и говна помесить, и по камням поскакать и "20 кмч по асфальту 7-8 часов с остановками" тоже поприколу. был бы шоссер, на нем тоже было бы поприколу. под настроение, короче
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Пропускаєш покатушки та інші велоподії?! - SMS-інформування!