ВелоЖитомир

форум велосипедистів м.Житомира

Веложиття, проекти, діяльність велоклуба
збагойствие, тока збагойствие)
у мну ток катафотиков и звоночичечка не хватает, а так я прям примерный вылысыпыдыст, и не превышаю, и рукой поворотики махаю, и светофоры различаю и по зёбре пёхом налево хожу и на торту...тарту...тратату... ну короче там де пешеходы не катаюсь.
Но влеводорожки мне не нужны ибо прийдёцо нарушать.
Возможно они нужны казуалам, которым на дороге сцыкотно, а у пешеходов тесно, но сколько их? Их всех в парк, пусть там катают и никому не мешают, там на велотропинках их место, а пообвыкнут - вэл кам ту хэлл.
vvtz, а я вам підкажу, почніть з дуже простого, ви як активісти, орги, иніціативна група та "Маестро :lol: Коли приймаєту участь, а тим більше організовуєте її, ведете за собою інших учасників покатушки, не порушуйте правил ДР, будьте взірцем, раз ви стали на цей не простий шлях ;)
krecc писав:давай! Згадаємо jazzecа, котрий не дотримується правил руху на велосипеді
а чому я так :velo: ? і ти...і Вовчик...і Антоха...і ще сотні велосипедистів...
дві вагомі причини - не комфортно і небезпечно!(дивно звучить "порушую" задля своєї безпеки, але це так)

так от, коли буде комфортно, зручно і БЕЗПЕЧНО - люди більше будуть використовувати вєлік кожен день, на роботу, в магазин, до спортзалу, в парк, діти на гурток... сказка?
jazzec, не комфортно - не аргумент. Это вопрос внутренней дисциплины.
А небезопасно - спорный момент, ежели одновременно соблюдать ПДД и ДДД - станет намного безопаснее.
Влеводорожки не спасут от водятлов, не спасут от овуляшек с колясками, от бабок с кравчучками, не сделают путь из п.А в п.Б короче. Только на дороге или тротуаре мы сталкиваемся не со всеми сразу - а тут будет полный фарш.
jazzec писав:
krecc писав:давай! Згадаємо jazzecа, котрий не дотримується правил руху на велосипеді
а чому я так :velo: ? і ти...і Вовчик...і Антоха...і ще сотні велосипедистів...
дві вагомі причини - не комфортно і небезпечно!(дивно звучить "порушую" задля своєї безпеки, але це так)

так от, коли буде комфортно, зручно і БЕЗПЕЧНО - люди більше будуть використовувати вєлік кожен день, на роботу, в магазин, до спортзалу, в парк, діти на гурток... сказка?
Не потрібно виправдань та ілюзій! Щоб було комфортно і безпечно.. легше поряд нове місто збудувати з урахуванням всіх нюансів, бо з того що вийде толку не буду, даю гарантию!
Ну от не знаю вже які аргументи наводити :)
Ясно, що будуть проблеми. Ми про них в курсі. Але проблеми - то не привід зупинятися. Проблеми мають мотивувати на пошук шляхів їх вирішення. А позиція: "не треба нічого робити, і так норм" - це не для нас. У нас є приклад, як має бути. Чомусь в Голандії все нормально працює. І в Німеччині. І в Данії. І в Швеції. І у нас все вийде, якщо докладати зусиль. До речі, в жодній з цих країн ніхто не будував нові міста з нуля із урахуванням всіх нюансів. Мабудь, тому, що це ні разу не легше ;)
vvtz писав:Ну от не знаю вже які аргументи наводити :)
Ясно, що будуть проблеми. Ми про них в курсі. Але проблеми - то не привід зупинятися. Проблеми мають мотивувати на пошук шляхів їх вирішення. А позиція: "не треба нічого робити, і так норм" - це не для нас. У нас є приклад, як має бути. Чомусь в Голандії все нормально працює. І в Німеччині. І в Данії. І в Швеції. І у нас все вийде, якщо докладати зусиль. До речі, в жодній з цих країн ніхто не будував нові міста з нуля із урахуванням всіх нюансів. Мабудь, тому, що це ні разу не легше ;)
Ти так и не зрозумів, що порівнювати цивілізовані країни з країною третього світу не варто :(
Snumsmumrik це подобається
vvtz писав:
vvtz писав:І у нас все вийде, якщо докладати зусиль
так, якщо починати з першого кроку. Так шо ви робите для взаємопорозуміння між усіма учасниками руху?
talon писав:Первое, что сделал бы я - забанил krecc'а на форуме и в интернете в целом, что бы он не инфицировал больше никого :)
Маладой челавек, это невазможно! Без меня нет целосности инета! И как вы предлагаете это сделать?
vvtz, не выйдет. В этой стране и с этими людьми - не выйдет. Точнее выйдет, через тот выход, возле которого спина теряет свое гордое название. Нет у людей даже на уровне привычки ( за инстикты я вааще молчу) соблюдать правила. Просто нету. Жёпповозки по всем тротуарам, пешеходы где угодно, а тут ещё и велодорожки всунуть нуна. Пока не будут сажать хоть на месяц за нарушение ПДД - эти влеводорожки будут выкидышем от освоения грантов, причем мертворождённым.
Я не готов катать с битой и разгонять с дорожки некошерных участников движения, карма дороже чем битье машин и ругань с пешкоходами.
talon писав:Первое, что сделал бы я - забанил krecc'а на форуме и в интернете в целом
krecc писав:И как вы предлагаете это сделать?
в два кліка! але це не наш метод!
Konstantin.Babintsev писав:В этой стране и с этими людьми - не выйдет
Стоп, ви ж один із цих людей і один із жителів цієї країни. Тобто ви одразу кажете мені, що ви не збираєтесь дотримуватись правил. Але ж це не так.
Konstantin.Babintsev писав:Пока не будут сажать хоть на месяц за нарушение ПДД
Та понятно, що поки не працює система порушення-покарання, то будуть проблеми. Але, знову повторююсь, це не привід забити і нічо не робити. Треба щось і в цьому напрямку робити.
Konstantin.Babintsev писав:Я не готов катать с битой и разгонять с дорожки некошерных участников движения
А жаль. Боюся, доведеться. Не з битками, звичайно, а мабудь із відеокамерами, але трохи пободаться із водятлами доведеться. Саме воно, звісно ж не запрацює. Будуть покатухи із ввічливим поясненням водятлам "шопачьом", виховна робота і все таке інше.
talon це подобається
vvtz, без системы свой-чужой, т.е. без реальных карательных мер - это испорченое настроение и переводняк времени. А как наказать бабулю с луком на велодорожке?? Водятлы паркуются где хотят ибо в городе нет системы эвакуатор-штрафплощадка-касса. Лепить наклейки на лобовухи? а потом проверять какое оружие круче - их биты или наши байки?
К чему все это? Чтоб дать дорогу тем, кто боицо ездить по дороге и играет в бабушкодавов? Мне их не жалко - ибо они первые нарушители всех правил.

Yeni nesil siber güvenlik platformu: warni[…]

Пропускаєш покатушки та інші велоподії?! - SMS-інформування!