ВелоЖитомир

форум велосипедистів м.Житомира

By Саня
Если у вас уже есть цифровой зеркальный фотоаппарат с китовым объективом 18 – 55 мм и вы полторы недели снимаете все подряд, но фотки получаются отстойные, то пришло время поколдовать над объективом, чтобы превратить его в профессиональный. А чем отличается профессиональный объектив? Правильно!
Красной полоской, если это Canon и золотистой полоской, если это Nikon.

Рассмотрим пример с китовым объективом от Canon:

Зображення

Вам понадобятся следующие ингредиенты:
1. Объектив 18 — 55 мм
2. Бумажный скотч
3. Красная краска
4. Кисточка
Зображення

Аккуратно заклеиваете объектив скотчем так, чтобы открытой оставалась только серебристая полоска:

Зображення

Затем так же аккуратно закрашиваете полоску красной краской. Лучше быстросохнущей, чтобы не ждать долго, иначе все стоящие шедевры снимет кто–нибудь другой.

Зображення

Вуаля! Теперь у вас объектив L–класса!
Зображення
Вот посмотрите, насколько круче стал стали фотки. На примере ниже показана фотка «до» и фотка «после». Разница очевидна

Зображення
By jazzec
а єслі у мене PENTAX? ето прімєнімо до мого кітового об*єктива? уж больно хочеться таких класнючих хвоток, шоб зразу у глянцевий журнал!!!
By Саня
О, я знал что ты спросишь!!! (просто уверен был в этом!)
Про пентаксы не скажу ибо ничего о них не знаю, поэтому самые распространенные марки брались для статьи.
By jazzec
Саня писав:О, я знал что ты спросишь!!! (просто уверен был в этом!)
Про пентаксы не скажу ибо ничего о них не знаю, поэтому самые распространенные марки брались для статьи.
сьогодні проекспериментую...
By Bac9 IIpoBoKaToP
А якщо взагалі фотоманьячить, то можна почитати ось цю статтю.
By Саня
Bac9 IIpoBoKaToP писав:А якщо взагалі фотоманьячить, то можна почитати ось цю статтю.
всецело разделяю точку зрения первого отзыва от 27 мая 2010 года!
By roadrunner
самые офигенные фотки у Антошкина. Один этот шедевр чего только стоит. Этим вашим пентаксам-шментаксам такое и не снилось. Понакрутят фотошопами, что аж глаза выжирает, постоянно приходится цвета убавлять на мониторе, чтоб нормально посмотреть.
By jazzec
roadrunner писав:Этим вашим пентаксам-шментаксам такое и не снилось. Понакрутят фотошопами, что аж глаза выжирает, постоянно приходится цвета убавлять на мониторе, чтоб нормально посмотреть.
давай спробуємо розібратися?
я особисто, з деякого часу, кольори "не підкручую" взагалі...в рав-конверторі корегую баланс білого, експозицію, крапель контрасту і по тіням коригування, це якщо потрібно...на більш-менш нормальному моніку...

далі...пікаса трохи вносить свої корективи в картинку, але не глобальні...а от на чому дивляться люди потім з нету ці фото із якими профілями це вже інше питання...
By ANTOSHKIN
roadrunner, я робив на звичайнісінький телефон)))
By 3DSchuminator
а я підкручую, причому в обидва боки. Іноді прикольно перетворити фотку на "фломастери!!!111", а іншу зробити в фолаутовому стилі, майже ч/б з зеленим фільтром. Це ж круто! Не цінити такі інструменти можуть або ті, хто їми не вміє користуватися, або адепти "тру реалізьму".
By jazzec
3DSchuminator писав:а я підкручую
ну якщо стоїть така мета зробити щось незвичне або анріал, то да, а для "репортажки"...
By 3DSchuminator
jazzec писав:а для "репортажки"
согласен, там рулит реализм
By roadrunner
jazzec писав:давай спробуємо розібратися?
я особисто, з деякого часу, кольори "не підкручую" взагалі...в рав-конверторі корегую баланс білого, експозицію, крапель контрасту і по тіням коригування, це якщо потрібно...на більш-менш нормальному моніку...
не мав на увазі саме вас, просто останнім часом все частіше помічаю таку нездорову тенденцію "покращення" і так номальних фото. Може це тому, що для мене важливішим є саме внутрішній смисл фото, аніж оті попсові різнокольорові прибамбаси, які забуваєш через дві секунди. Наприклад, мене дуже вразила ота ваша фотографія Леніна посеред лісу на теріторії колишньої ракетної частини. Їй Богу, цілу годину дивився та думу думав. Оце я розумію хороша фотографія. Або он взяти фотки Антошкіна, так вони виглядають на порядок живіше та енергічніше за постановочні фото із дзеркалок
jazzec писав: далі...пікаса трохи вносить свої корективи в картинку, але не глобальні...а от на чому дивляться люди потім з нету ці фото із якими профілями це вже інше питання...
на іпсовому фуллхд моніторі
By ТК Поліське Джерело
roadrunner писав:на порядок живіше та енергічніше за постановочні фото із дзеркалок
виявляється я таскаю фот на пузі не для того шоб за 1-2 секунди вже клацать...а шоп ходить його ото, постановлять, командувать, розвертать..йа тіпо режисер виявляється :lol: За весь день окрім 1 разу коли коло з требами хвоткав -ні разу нікого не заморажував, не просив попозіровать і пр. :-P
І про шо шум, вобсче? Я тільки проявив РАВи в Лайтрумі + 1 чи 2 ч\б робив в ФШ...так шо воплі про цвєта не до мене....У Джазєца перевібранса тож нема, равно як і ФШ-ної обробки, у нього взагалі половина -ч\б. Март -аналогічно.
Ти монітор салом пробувать протирать? Кароший савєт дядька Дізеля.
А взагалі..я й не думав тут писать -виправдовуваться -пояснювать...бо я бачу подопльоку всієї цієї надуманої сентенції про "цвєта" і пр. Вот она, смена Гудмана растёт...

Добавлено спустя 1 минуту 19 секунд:
Джазєц йому про профілірованіє.а він понти кидає ... IPS,ФуллХд і пр. З ким тут говорить о цвєтє? :ugeek:
By jazzec
переніс у відповідну давню бородату тєму...

усєм піс!!!
By roadrunner
ТК Поліське Джерело, все шо я думав - написав вище. А привселюдно тикать пальцем не збираюсь, і тим паче вимагати виправдань, вони мені не потрібні, залиште собі, на памнять :-P
А от про ваші с Гудманом смени і сентенції я не в темі, снізойдіть до нас убогіх і просвятіть, якшо буде час. А особенно як це все касається мене, ги :D
ТК Поліське Джерело писав:Джазєц йому про профілірованіє.а він понти кидає ... IPS,ФуллХд і пр. З ким тут говорить о цвєтє?
я просто озвучил тех.характеристики монитора. Если ты видишь тут понты - ну то видь, мне то что. Ах да, профилирование... как же я мог забыть, что все 100% пользователей профилируют монитор перед просмотром фоточек, ай-ай, нехорошо :stid:
ps: якщо когось образив - вибачте! Іскусство вимагає жертв :crazy:
By Mart
kuzart попередив, що флудім. Але все ж додам. Була яскрава подорож, і кожен бажав зберегти від неї шматочок на власній смак, смак різнобарвний, що залежить від того, як він то бачить та як хоче побачити (синтез). Власно я практикую що репротажку, що художку/постановку/портретку/пейзажку, що стріт, що строб.. та не збираюсь зупинятися на одному якомусь стилі, бо треба володіти усім, і начхати мені, було то постановка чи схоплений момент і щиро вважаю, що немає щось виправдовувати та доводити композиційні, світлові, кольорові прийоми, тонування та колажі.. і я люблю доведення фото в рав та після в фотошопі або лайтрумі.. дивлюсь що було та що стало, іноді працюю кістями і це офігенно, і не вважаю ту корекцію викривленням а лише акцентуванням, іноді експериментального змісту. Як відмітив Паша: з ким тут говорить о цвєтє?. Не ображайтесь, але скільки днів, місяців, років ви присвятили розгляду та вивченню мистецтва фотографій та художнього мистецтва, скільки книжок, чи знайомі з прийомами та методами... А головне, чи пробували застосовувати ці прийоми на практиці, ламали голову, чому щось не так?? То риторично, то кожний до себе. І ще, чи імпонують ваші роботи вашому оточенню, яка психологія їх сприйняття в цілому та персонально.. ваше самовизначення - кульмінація. Стосовно дзеркалки все просто, вона мені дозволяє отримати якісний матеріал на вході (якість -чит. мат. частину фотосправи) і я його використовую. Мир вам :) :ua:
П.С. Паша, а мені особливо сподобались твої компоновки кадру, та скільки деталей встигло завмерти в правильних місцях + увага до кольору - фахово. А ще моя певна експериментальна слабкість до мегашириків :ua:
By roadrunner
Mart, ну взагалі то вже давно зрозуміло, що правильно розуміють мистецтво лише такі самі митці, що його створюють. Для всіх інших це просто розвага. Тому особисто у мене до митців прохання - викладайте поряд з вашими творами оригінал, щоб ми могли побачити, шо ж ви там таки натворили :kazyavki:
By Mart
Mart писав: ще, чи імпонують ваші роботи вашому оточенню, яка психологія їх сприйняття в цілому та персонально..
Якщо я отримую позитивний фідбек від мого широкого оточення, від людини, яку знімав і це домінуюча більшість.. то є результат як і у будь-якій роботі чи науці. Я не про науку заради науковців, ту кухню я добре знаю. Також, продукт оцінюється в кінці
- Эй, художник! Я знаю, что у тебя там холст такого же серого цвета, как и у всех! - Я не продаю холст! цитата.
By roadrunner
Mart писав:Якщо я отримую позитивний фідбек від мого широкого оточення, від людини, яку знімав і це домінуюча більшість.. то є результат як і у будь-якій роботі чи науці.
якщо орієнтуватися на більшість, результатом буде попса. Хоча іноді це не так вже й погано...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Пропускаєш покатушки та інші велоподії?! - SMS-інформування!