ВелоЖитомир

форум велосипедистів м.Житомира

Веложиття, проекти, діяльність велоклуба
By sashko
Привіт Всім. Ну Я радий що з'являються такі вже позитивні думки. Причин багато чому Я збираюсь займатись цим в Житомирі: Я колись вчився в Житомирі, маю багато знайомих і часто буваю в цьому місті.
Наразі вже йде розробка такого масштабного проекту як ЄвроВело: http://www.eurovelo.org/routes/
Маю досвід, маю корисні контакти і взагалі не байдужий до велосипедної теми
Рано чи пізно всеодно доведеться обєднувати громодян за для розвитку, іншого шляху не існує. Ви самі можете бачити як влада переймається проблемами громодян. Я пропоную конкретно легалізувати ГО, і готовий сам за це взятись. Я просто покажу механізми та інструменти роботи по розвитку беручи за приклад практику інших міст і країн.
Це все ж буде створюватись для Вас, не для мене. Вам же цим користуватись.
Окрім Житомира, Я приймаю участь ще в трьох велосипедних проектах в Україні. Також лишаюсь членом Асоціації Велосипедистів Києва: http://avk.org.ua/
Пропоную не байдужим писати на почту, Я вказував її вище. Щоб заснувати ГО потрібно не менше трьох учасників, можна і більше. :hi:
By lakmus
Déjà vu???...???
Спитаємось у дядька Фрейда:
sashko писав:Привіт Всім. Ну Я радий що з'являються такі вже позитивні думки. Причин багато чому Я збираюсь займатись цим в Житомирі: Я колись вчився в Житомирі, маю багато знайомих і часто буваю в цьому місті.Наразі вже йде розробка такого масштабного проекту як ЄвроВело: http://www.eurovelo.org/routes/Маю досвід, маю корисні контакти і взагалі не байдужий до велосипедної темиРано чи пізно всеодно доведеться обєднувати громодян за для розвитку, іншого шляху не існує. Ви самі можете бачити як влада переймається проблемами громодян. Я пропоную конкретно легалізувати ГО, і готовий сам за це взятись. Я просто покажу механізми та інструменти роботи по розвитку беручи за приклад практику інших міст і країн.Це все ж буде створюватись для Вас, не для мене. Вам же цим користуватись.Окрім Житомира, Я приймаю участь ще в трьох велосипедних проектах в Україні. Також лишаюсь членом Асоціації Велосипедистів Києва:
Пропоную не байдужим писати на почту, Я вказував її вище. Щоб заснувати ГО потрібно не менше трьох учасників, можна і більше.
By formazon
lakmus писав:Déjà vu???...???
Спитаємось у дядька Фрейда:
При всем уважении. Почему такой негатив? Человек предлагает что-то делать для нашего-же города. На ГО власти смотрят гораздо с большим уважением, нежели на просто кучку людей, не говоря уже о юридических нюансах.
By sashko
Шановні учасникі Форуму, Я востаннє до Вас звертаюсь з пропозицією розпочати роботу по розвитку велоінфраструктури в м. Житомир. Жодних звернень не пролунало в мою сторону, виходить що це тільки Мені і потрібно. Ваше діло...
By Admiral
sashko, я занимаюсь велопарковкой в житомире. Посмотри мою тему, может что-то заинтересует viewtopic.php?f=32&t=1896
By Admiral
sashko писав:В таких випадках google дуже допомагає, але тут все дуже просто. Я маю на увазі інфраструктура для велосипедистів: велодоріжки, велопарковкі, велопрокати, веломаршрути з маркуванням і таке інше. Взагалі чи існує такий рух, який розвиває безпеку та зручність їзди велосипедом в міських умовах?
велодоріжки - складне питання для будь-якого міста де ніколи не було таких доріжок, а от парковки - реальне. прокати і маршрути - є. не знаю навіщо останні, хіба що для якихось змагань. Проблема массовості велоруху в Житомирі - низька проінформованість людей, які ніколи не мали велосипеда, про переваги цього транспортного засобу. Можливо недорогі прокати з турами почнуть звертати увагу мешканців міста на цю велоальтернативу.

доречі, велопарковки можуть стати осередком комунікації між всіма реальними велосипеднистами міста, навіть між тими що не мають інтернету і не зависають у нас на сайті. на парковках можна буде розміщувати будь-яку інформацію про житомирську велосферу, анонси подій і просто оголошення і приватні об"яви велосипедного характеру.
By formazon
Admiral писав:велодоріжки - складне питання для будь-якого міста де ніколи не було таких доріжок, а от парковки - реальне. прокати і маршрути - є. не знаю навіщо останні, хіба що для якихось змагань. Проблема массовості велоруху в Житомирі - низька проінформованість людей, які ніколи не мали велосипеда, про переваги цього транспортного засобу. Можливо недорогі прокати з турами почнуть звертати увагу мешканців міста на цю велоальтернативу.
Я считаю, на карты должны наносится не только велодорожки но так-же велопарковки и места приобретения велосипедов и ТО. Проинформированность населения будет улучшатся постепенно, опять-же с помощью развития того, что называют "велоинфраструктурой". Т.е. если люди будут видеть эти самые велопарковки, и прочие элементы инфраструктуры - они не будут боятся, что велосипед украдут, или повредят.

Топикстартер предлагает создать "Громадське об"єднання", в этом я его поддерживаю. Так-как проводить любые мероприятия, взаимодействуя с горисполкомом и облисполкомом через ГО - будет гораздо проще.
By lakmus
formazon писав:Топикстартер предлагает создать "Громадське об"єднання", в этом я его поддерживаю. Так-как проводить любые мероприятия, взаимодействуя с горисполкомом и облисполкомом через ГО - будет гораздо проще.
Хтось може дать відповідь: скільки в місті є ГО організацій, які прямо, чи непрямо пов'язані з вело?
Моя думка, що це чисто українська біда - "Два козаки, три гетьмани". Створювання під кожний "велопроект" окремої ГО.
Не простіше "підвязатися" до вже створеної якоїсь орг-ії і спільними зусиллями працювати? (якщо є справжнє, творче бажання це робити).
By formazon
dirtdisc писав:"розпочати розвиток"
А может тебе попробовать реализовать свои благие идеи на практике там где ты живешь? А потом предлагать свой положительный опыт дальше?
Ребята, это ведь наш город! Это нужно нам и нашим детям в дальнейшем! Никто кроме нас самих-же не придет и не сделает ничего! Неужели это не понятно?..
By formazon
formazon писав:Хтось може дать відповідь: скільки в місті є ГО організацій, які прямо, чи непрямо пов'язані з вело?
Моя думка, що це чисто українська біда - "Два козаки, три гетьмани". Створювання під кожний "велопроект" окремої ГО.
Не простіше "підвязатися" до вже створеної якоїсь орг-ії і спільними зусиллями працювати? (якщо є справжнє, творче бажання це робити).
Согласен, если есть - надо работать с существующей. Кто-нибудь о такой слышал?..
By lakmus
formazon писав:Согласен, если есть - надо работать с существующей. Кто-нибудь о такой слышал?..
Запитайте у Шуры, Паши, Гудмана, нікніка, Діани для початку.
Думаю, хтось з них щось підкаже.
By Iluminat
Что это за организации что кроме нескольких человек про них никто не слышал? Если бы они хоть что-то полезного сделали, мы бы про это знали или видели, вы заметили хоть какое нибудь улучшение инфраструктуры? Нужно создавать свою организацию, а потом уже сотрудничать с существующими.
By formazon
Я тоже ни про одну организацию, кроме нашего сайта не слышал...
By lakmus
Iluminat, formazon, хто ж проти? Вперьод і с пестнєй.

Iluminat писав:Нужно создавать свою организацию, а потом уже сотрудничать с существующими.
А то я, виходить, був не правий про козаків і гетьманів... :-)

p.s. Шура без всяких ГО зробив малеееeeньку велопарковку біля магазину. Владні товариші приїхали і зрізали.
Вам потрібно створити скільки ГО, щоб відстояти малееееньку велопарковку біля профільного магазину людини, яка напряму повязана з розвитком велоінфраструктури (і робить конкретні дії).
Але ж ви нічого не бачили і не чули... Пардон...
p.p.s. Я нічого не роблю. Допомагаю тоді, коли маю власне бажання. Нікому не заважаю створювати ГО. Просто тролю іноді.
By formazon
lakmus писав:А то я, виходить, був не правий про козаків і гетьманів...

p.s. Шура без всяких ГО зробив малеееeeньку велопарковку біля магазину. Владні товариші приїхали і зрізали.
Вам потрібно створити скільки ГО, щоб відстояти малееееньку велопарковку біля профільного магазину людини, яка напряму повязана з розвитком велоінфраструктури (і робить конкретні дії).
Але ж ви нічого не бачили і не чули... Пардон...
p.p.s. Я нічого не роблю. Допомагаю тоді, коли маю власне бажання. Нікому не заважаю створювати ГО. Просто тролю іноді.
1. Для создания ГО нужно минимум 3 человека.
2. Если в ней будет только 3 человека - это бесполезно.
3. ГО не только для парковок, но и для маршрутов, дорожек, и прочих приятных и нужных вещей.
4. Все мы слышали. Опять-же если есть резолюция\разрешение от горисполкома на установку парковок - это в корне меняет дело. И можно было-бы привлекать правоохранительные оргАны.

Конструктивная критика - это не троллинг.
П.С. Мне тоже не удобно парковать велик на ступеньках Горы.
By Iluminat
lakmus писав: людини, яка напряму повязана з розвитком велоінфраструктури
вот именно что "людина", а все остальные сидят и пишут - "ох какой он молодец, столько всего сделал, а ему все мешают". Так он сам нечего не сделает, а если это будет активная, довольно большая, организация, то и отношение к ней будет совсем другое и самое главное со стороны СМИ, почитай тему про Зимнее КК, а в Кировограде только недавно появилась организация - http://veloyoga.com.ua/news/stalosja_st ... -01-23-386

п.с. считаю эту дискуссию бесполезной :(
By jazzec
Iluminat писав:в Кировограде только недавно появилась организация
як ГО так, недавно, а як осередок велоруху вже не один рік...

у нас періодично виникають "розмови" про доцільність створення власної організації, але постають одразу організаційно-фінансові питання (звітність, бухгалтерія...), і все на цьому закінчується...лише розмови, а найголовніше - в такому об*єднанні мало бути членом, так собі для галочки чи кількості, тре бути справжнім активістом, приділяти цьому багато часу, сил... таких кандидатів можна перерахувати на пальцях однієї руки...
By lakmus
Iluminat писав:отношение к ней будет совсем другое и самое главное со стороны СМИ, почитай тему про Зимнее КК, а в Кировограде только недавно появилась организация
Хочеться реальних результатів чи просто бути знамєнітим? Шоп по тєліку показували?
Скільки вже разів було проведено змагання КК. Практика показала рівень активності. Звісно, можна запросити много журналістів, фото-відеокамер і шо? Збільшиться бажаючих змагатися? набіжать в чергу спонсори? Чи влада влаштує атракціон невиданних щедрот і сама запропонує якихось пару гривень?
Iluminat писав:вот именно что "людина", а все остальные сидят и пишут - "ох какой он молодец
Я не писав, що Шура "молодець". Але він робить. Те, що вважає доцільним, на що згоден витрачати свій час та гроші.
Можна їздити і в своє задоволення маркувати маршрут. А можна мріяти про створення багатотисячної ГО лісапедистів.
Я теж вкладую в розвиток велоруху - своїм тролінгом в темі про замріяну ГО. :-)

Повторюю:
lakmus писав:Нікому не заважаю створювати ГО.
Зверніться може спочатку до людей, які вже знають, як це робиться (вище я вказував тих, хто на мою думку (а я можу помилятися) трохи знається в цих питаннях). Зважте всі плюси і мінуси. Можливо категоричність у судженнях трохи стане мякшою.
By sashko
Ви справжній базар тут влаштували. Насправді Ви просто не орієнтуєтесь в питанні, але активно його обговорюєте!!! Обєднання громодян потрібно створити для раціонального розділення повноважень, роботи та часу (один займається сайтом, другий спілкується з владою , а інший шукає спонсорів), це так, для прикладу. По іншому і бути не може. Якщо хтось з вас один і хоче добитись якихось результатів, то він добється, але через років сто, а хорошою командою все буде робитись набагато швидше і ефективніше. Я вже вам розжовую як можу. Можемо і не створювати ГО!!! Головне зібрати команду за для однієї мети. Але як було сказано вище: На легалізовану групку людей дивляться трішки по іншому та і розмовлятимуть з іншим тоном... А ТВ і репутація тут ні до чого. Хочеться жити при нормальних умовах, і відчувати себе цивілізовано.
By lakmus
sashko писав:Хочеться жити при нормальних умовах, і відчувати себе цивілізовано.
Можна почути про конкретні кроки (які потрібно зробити) і задачі (які потрібно поставити), які ведуть в правильному напрямку до "цивілізації"?
Бо "базар" започаткували Ви, коли сказали, що потрібно щось вже робити. А що? Нову ГО?
Чи підбір команди, готової підключитися до виконання певних дій. ЯКИХ? - назвіть їх спочатку, виходячи з цього будете обєктивно бачити, чи є тут люди, здатні вирішувати ці задачі на місцевому рівні в Житомирі.

Було сказано вже:
Шура писав:Просто здесь все смотрят на это с практической стороны - "кто, что и как в этом плане будет\должен\может делать", кроме декларации о намерении "розпочати розвиток"
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Пропускаєш покатушки та інші велоподії?! - SMS-інформування!