ВелоЖитомир

форум велосипедистів м.Житомира

Веложиття, проекти, діяльність велоклуба
By sashko
Ви не забувайте про те, що є люди які їздять на велосипеді щодня на роботу та з роботи. Якби Я жив би в Житомирі, Я би так і робив би. Їдучи за місто, Ви проїжаєте якусь частину міста (якщо Ви не живете в пригороді). Це просто зручно навіть туристам які проїжджають через місто Житомир. А після Євро-2012 таких побільшає. Можна назвати ще багато переваг, але хто розуміє про що йдеться тому не потрібно розтолковувати, а якщо Ви вперто мені доказуєте що це не потрібно Житомирянам, то просто не відписуйте і не реагуйте на цю тему.
By Egor_Goodman
sashko писав:а якщо Ви вперто мені доказуєте що це не потрібно Житомирянам, то просто не відписуйте і не реагуйте на цю тему.
потрібно, але не можливо :(
Розширяти вулиці ніхто не буде, бо нікуди. парковки с часом появляться, мі наскоками піднімаємо цю тему...
By sashko
Так а чомуж з початку всі в один голос кричали нам це не потрібно. Єгор, чи реально якось з Вами зустрітись вживу, Я частенько буваю в Житомирі. З Вашого комента Я зрозумів що не Ви один наскоками піднімаєте цю тему. Хочу з Вами познайомитись і об'єднати зусилля.
By Egor_Goodman
sashko писав:Так а чомуж з початку всі в один голос кричали нам це не потрібно.
потому что у нас эта тема плотно обсуждалась, и к великому сожалению закончилась полным осознанием реалий страны в которой мы живём. И возраждение подобных тем кроме как стёба ничего не вызывают, это что касается велодорожек.
Что касается маркированных прогулочных маршрутов то у нас есть Оливсон Шура и Кострица Николай, которые развивают эту тему и сотрудничают по этому вопросу с Комітетом молоді та спорту.

Далее, что касается парковок, то приближенные к прошлому мэру предлагали нам проэкт, который обсуждался тут на форуме, и в основной массе был зарезан форумчанами с аргументацией - мол всеравно на этих парковках стремно оставлять велосипеды, так как они без охраны и никто не отвечает за их целостность.
sashko писав:Хочу з Вами познайомитись і об'єднати зусилля.
оното конечно можно, но... когда и зачем.
как вариант, по погоде приезжайте к нам покататься - вот и поговорим. 012
By Merlin
Egor_Goodman писав:что касается парковок, то приближенные к прошлому мэру предлагали нам проэкт, который обсуждался тут на форуме, и в основной массе был зарезан форумчанами с аргументацией - мол всеравно на этих парковках стремно оставлять велосипеды, так как они без охраны и никто не отвечает за их целостность.
Воно то так, хоча і не зовсім. До прикладу, у нас в Франківську ідея створити мережу муніципальних велопарковок теж була спочатку досить скептично зустрінута місцевими велогромадами, аргументи наводились приблизно ті самі. Та все-ж, ідею втілено у життя, за останні місяці 2011-го по місту з"явився перший десяток таких парковок, і користуються вони досить великою популярністю.

Про марковані веломаршрути на Прикарпатті я промовчу, в нас їх предостатньо, особливо в гірських районах.

Заділо мене інше: вирази на тему
Саня писав:нашей гавяной стране до этого никогда не дойти!
. Проблема в тому, що "нашей гавяной стране" багато чого не світить, бо в ній живуть не голандці, німці чи датчани наприклад, в ній живем "гавяні" ми=) І поки ми не почнем щось тут міняти (почавши з себе) - "гавяною" ця країна і залишиться...

P.S. Соррі, не втримався щоб не вліпити свої 5коп ;)
P.P.S. Привіт Житомирянам від велосипедистів Прикарпаття =))
By Egor_Goodman
Merlin писав:Привіт Житомирянам від велосипедистів Прикарпаття =))
Вовка - ты чтоли?!! :D
By sashko
дякую Merlin. Хоч одна людина мене повністю підтримала! Погоджуюсь з кожним словом. Стосовно прикарпаття - мій знайомий розвивав марковані маршрути в гірських районах Прикарпаття - Віктор Загреба. Він же і розвивав проект ВелоКраїна, це і маршрути і мапа маршрутів і парковки і велодоріжки. Він же зараз є Членом Ради Асоціації Велосипедистів Києва.Прикладів можна наводити безліч. Поки Ми самі не візьмемо ситуацію в свої руки, і не почнемо розвивати, то так всьо і стоятиме в Совку. А механізми вже накатані готові - аби бажання!
By lakmus
sashko писав:Віктор Загреба
Хоча, я маю великі сумніви, що вона одна сама по собі зробить якийсь внесок в покращення умов для велосипедистів у Львові. Ось кілька зауважень і міркувань:
1) Ця велодоріжка будується в рамках реконструкції вулиці, а не як окремий велосипедний проект. Тобто в результаті на цій короткій вулиці буде лише короткий шматок велодоріжки, а не якийсь довгий маршрут, який з"єднає спальні масиви з центром (це планується пізніше, років через 3-4) і міг би вирішити проблему з безпекою і зручністю пересування на велосипедах в певному напрямку.
2) Ця вулиця має мінімальну інтенсивність транспортного руху і мінімальну швидкість автомобілів вже зараз, тому вона і без велодоріжки є цілком придатною і безпечною для велосипедистів. Окрема велодоріжка тут має сенс лише як частина якогось довшого веломаршруту, який, як я вже сказав, планується.
3) Враховуючи профіль вулиці, нова велодоріжка швидше за все буде зайнята припаркованими автомобілями. Сподіваюсь, пізніше це питання буде вирішено фізичними методами (якимось стовбчиками чи конусами).

сюди
By Snumsmumrik
Merlin писав:Проблема в тому, що "нашей гавяной стране" багато чого не світить, бо в ній живуть не голандці, німці чи датчани наприклад, в ній живем "гавяні" ми=) І поки ми не почнем щось тут міняти (почавши з себе) - "гавяною" ця країна і залишиться...
Истинно. Главная проблема Украины - украинцы, которые всё время на кого-то надеятся, сложив ручки на коленки, а этот кто-то всё не приходит, и украинцы, которые дорываются до власти ("пани з Іванів"), в тот же час как-то внезапно забывают зачем пришли и начинают просто грести всё под себя. :stid:

По вопросу велодорожек: мне кажется этому городу они не сильно и нужны: не знаю таких дорог, на которых была бы реальная проблема ехать. Однако время от времени сталкиваешься с другой проблемой: водятелы, купившие, но не выучившие/научившиеся (подчеркнуть нужное, а может и оба).
By sashko
Теж погоджуюсь. Можливо і дійсно зараз місту Житомир велодоріжки не потрібні, але через років 10-15 хто зна. Крім велодоріжок для самих велосипедистів дуже багато велосипедних проблем. Пропоную створити об'єднання, і врешті-решт розпочати розвиток цього руху.
By lakmus
Merlin писав:Проблема в тому, що "нашей гавяной стране" багато чого не світить, бо в ній живуть не голандці, німці чи датчани наприклад, в ній живем "гавяні" ми=)
Самое распространенное уголовное правонарушение, которое чаще всего совершают в Дании? - правильно - угон велосипедов. Согласно данным полиции, ежегодно в Дании угоняют около 80 тысяч велосипедов. Самая малость... в стране с 5,5 млн населения. В столице Копенгагине каждые два часа пропадает велосипед (при населении 550 тыс). Маленькая страна - маленькие проблемы. Но борются по-крупному, не жалея евроденег на "воспитание" высокоцивилизованных граждан Европы: с 2008 по 2011 год на государственный проект по борьбе с велоугонами было удачно истрачено более 400 тыс евроденег. Проект предполагал установку на велосипеды специальных микрочипов, которые позволяли бы определить местоположение велосипеда. Результат - два(!) "спасенных" велосипеда...

Как говорил классик (уже классик), немцы, сука, - законопослушны. Поэтому в Германии уганяют в год всего-то... около 150 000 велосипедов. И около 1/3 немецких городов признаны "небезопасными для владельцев велосипедов". Правда, там есть и очень "спокойные" города. Уважуха.

По поводу "цивилизованных" голландцев.
Да, действительно, они любят велосипеды, очень любят... нет, блеять, они их просто АбАжают: ежегодно в стране (при населении 16млн) угоняют около 700 000 велосипедов...
Занавес.

з.ы.
Не хотите быть "гавяными" - выбор прост: нужно стать высокоцивилизованным человеком. К примеру, как голландцы. Правда и пути разные: долго и "больно", либо быстро и "весело":
"Тот не голландец, у кого не украли по крайне мере 3 велосипеда"
"Настоящий голландец украл в жизни хотя бы один велосипед"

Мое почтение :hi:
By formazon
sashko писав:Теж погоджуюсь. Можливо і дійсно зараз місту Житомир велодоріжки не потрібні, але через років 10-15 хто зна. Крім велодоріжок для самих велосипедистів дуже багато велосипедних проблем. Пропоную створити об'єднання, і врешті-решт розпочати розвиток цього руху.
Я - за. С чего вы у себя на родине начинали?
By Саня
lakmus писав:По поводу "цивилизованных" голландцев.
Да, действительно, они любят велосипеды, очень любят... нет, блеять, они их просто АбАжают: ежегодно в стране (при населении 16млн) угоняют около 700 000 велосипедов...
У меня брат в Голландии живет,так говорит там местные отморозки тупо бусом едут мимо велопарковок, выходят с серьезными клещами по металу-замочки кусь-кусь и забивают полный кузов велами, и на многих станциях метро за 50 евро у них перекупить любого плана вел можно, хотя там в основном сити-байки (типа наших Украин, но с хорошим навесным)
By DIESEL
Саня писав:
lakmus писав:По поводу "цивилизованных" голландцев.
У меня брат в Голландии живет,так говорит там местные отморозки тупо бусом едут мимо велопарковок, выходят с серьезными клещами по металу-замочки кусь-кусь и забивают полный кузов велами, и на многих станциях метро за 50 евро у них перекупить любого плана вел можно, хотя там в основном сити-байки (типа наших Украин, но с хорошим навесным)
мне кажется их прет от этого....
By formazon
DIESEL писав:мне кажется их прет от этого....
Стырь велик! Будь мужиком ять!
By jazzec
DIESEL писав:мне кажется их прет от этого....
там вєліки "ходять" по кругу...вийшов з магаза...а твого нема...взяв першого ліпшого...і поїхав...до наступного кафе чи магазину...вийшов...а його вже нема...знову поміняв коня... :aley-op:
By Snumsmumrik
Нннеее, я своё оранжевое счастье никому не отдам :) По крайней мере пока не куплю какого-то другого позитивного цвета двухподвесное счастье :D
By Шура
sashko писал(а):Пропоную створити об'єднання, і врешті-решт розпочати розвиток цього руху.

Вот это уже деловой разговор!
Только вопрос - а зачем это тебе в Житомире?

sashko писал(а):Я з Радомишля. І теж велосипедист.

Спору нет, конечно велоинфраструктура нужна. Никто всерьез и не возражает. Просто здесь все смотрят на это с практической стороны - "кто, что и как в этом плане будет\должен\может делать", кроме декларации о намерении "розпочати розвиток" :-?
А может тебе попробовать реализовать свои благие идеи на практике там где ты живешь? А потом предлагать свой положительный опыт дальше?
By dirtdisc
Саня писав:У меня брат в Голландии живет,так говорит там местные отморозки тупо бусом едут мимо велопарковок, выходят с серьезными клещами по металу-замочки кусь-кусь и забивают полный кузов велами, и на многих станциях метро за 50 евро у них перекупить любого плана вел можно, хотя там в основном сити-байки (типа наших Украин, но с хорошим навесным)
Это наши (Івано-Франківські) ребята :ua: ,лично не знаком но когда вел покупал то с ними дело имел (по телефону).Не состоялось ,ибо в велотехнике они нули ,а цены ломят дороже новых ,причем доки не имеються :stid:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Пропускаєш покатушки та інші велоподії?! - SMS-інформування!