- 06 серпня 2011, 21:28
Хз чи тут було - тема велика, не листав.
Розкажу як в мене заглючив ліхтар UltraFire WF-501B якому Жора Козак поставив діагноз "Акум здох" і як я його розглючив -реальна робоча ситуація, мо кому згодиться
Када я поїхав на "Мі-Сі-Соль" на шоссері із спущеним переднім колесом, тобто вважайте на ободі, цей ліхтар був закріплений на рулє, через десь 15-20 км ужасної тарахтєлки-тряски щатайте на голому ободі я побачив блимання на асфальті -при тому, шо було ще засвітло .Ліхтар вимкнений -а блимав! Тоді я його зняв, але ввечері на хвєстівалі пробуючи включити він вже не включалсо.Тада мене спас Жора -дав свої аккуми Я для чого це тут в деталях -при жостких вібраціях, шоссейному так скаать треморі, комплектні аккуми шо на фотці можуть обірватись.Майте на увазі ! Жора без розбирання нічо канєшно не виявив -аккум мовчав при всіх вимірюваннях. Вдома я вдало зрізав ізоляцію саме з того кінця, де й побачив здихотну тоненьку смужку провідника "мінус" яка була ніби підпружинена кришкою мінуса, яка насправді з іншого боку була платою з купою всякої лабуди..Ага, ота кругленька.Тобто, при сильному частому тискові на цю кришечку, оті провідники( там їх два) можуть переламатися, а оскільки кришка "мінуса" вплотну до корпуса власне аккума не прижимається через припаяні з іншого боку електронні елементи -контакту не буде! ШО у мене і було! Залудив -припаяв, залив молекулярним клеєм, оголений корпус змазав ізолюючим лаком -Аккум заробив !!!