Байка про ділову поїздку до витоків Тетерева
У мене таке буває - колись десь чомусь не зробив важливу хвотку, і от якось ,кудись ,знов - за нею, єдиною...
Ага, я мав намір проїхати 200 з копійками кілометрів через необхідність зробити кілька фотографій. Це ж несерйозно - проїхати " Весь Тетерів" і не мати панораму безпосередньо від витоків Тетерева. При тому, шо я там вже був два рази...
Хочу подякувати

. сказати кілька ТЕПЛИХ ТА НІЖНИХ слів, нашим бездарним метеорологам, або ж брехливим метеосайтам за обіцяну казкову погоду на тиждень вперед...добре що я вирвався тіко на півтори доби, а якби на тиждень- змерз би наф....е...е..зовсім .
Сюрпризи почались з того, що я спокійно діждався другої години дня, та поїхав на зал.вокзал, аби на халяву проїхать 45 км до Бердичіва, а звідти вже своїми костями залишилося б протріщати десь 70 км до витоків, де планував заночувать.Але добра "фея" в касі вокзала блимнувши на мене одним заспаним оком сказала "дзуськи"...мовляв криза і все таке...дизель до Бердичіва ходить тіко вранці . І вже так мило запропонувала " Падаждать в зале ожидания"....до ранку .
Чуть чимось подумавши...випив пива ( ну.., шоб стрес зняти) та потихенечку став набирати обертів, на Бердичів...
Хвотка 1: Проїжджаючи звор на рідне село
Терпіти не можу деякі транзити -серед всього ділянку від Житомира до Бердичіва- погане покриття, розбите узбіччя на яке тебе хочуть випхнути, нудні до оскомини пейзажі...Але якось дотеліпався -ще й засмаг трохи ,ну трошечки...
Хвотка 2 : Бідних Оголених та Босих Кармелітів монастир ( оце шоб мені такий гараж )
Терпіти не можу деякі транзити -серед всього ділянку від Бердичіва до кордону областей- погане покриття, розбите узбіччя на яке тебе хочуть випхнути, нудні до оскомини пейзажі...Але якось дотеліпався - правда вже не засмагав а замерзав - отака вона, підступна весна.
Хвотка 3: Від Житомира до кордону областей ( На Уланів) - 72 км шосейної ганьби...
Проїхав ще 15 км і стало ясно що десь в цьому лісочку я й заночую...Якби знав що денного дизеля до Бердичіва немає -виїхав би вранці та доїхав би до самих витоків.До витоків залишалось близько 15 км.Зупинився в лісочку недоїжджаючи с.Певна.
Хвотка 4: За перший день - 87 км.
Ніч була казкова.Тиха,зіркова, правда троха й дубова

. Я навіть тент не натягував, отак вночі кілька разів і прокидався із видами на зорі . Тут треба сказати , що прокидався бо нічого не взяв з собою їсти,окрім трьох гуліверів які зжер по дорозі десь після Бердичіва .
Ну а шо нам - туди-переночував-назад, ще таскати з собою горшки якісь?...Навколо села, люди добрі -померти не дадуть

.
Хвотка 5: Ранок другого дня
Завдячуючи такій компактності, точніше легкоходності ( рюк всього 9 кг) зібрався хвилин за 20 і вже о дев`ятій був в Носівках...Точніше...
три роки тому тут хоч табличка була " Носівки"... а тепер в`їзд в безименну руїну на околиці області...Носівки проїхати це щось : бруківка як в кар`єрі, грунтового узбіччя майже немає, і так кілометри три - крізь все село.
Хвотка 6: В`їзд в безименне село, схоже на Носівки
В Носівках сходиться багато приток Тетерева, тому й ставків в селі ...чи то 5. чи то 6....не пам`ятаю...Але я поїду до найдовшої гілки, що є істинно гідрологічним витоком Тетерева . А поки посеред села роблю цю панораму Тетерева, приблизно на другому кілометрі його життя.
По отому ставку на хфотці я переходжу та " їду " вздовж пагорбів до першого става на Тетереві...
Хвотка 7: Панорама Тетерева в Носівках десь на другому кілометрі від його початку...
Проїхавши десь із кілометр вздовж пагорба в`їхав на перший став на Тетереві. М-да, таку турботу і в "городі Житомирі" не часто побачиш !!!
Хвотка 8 : На першому ставу на водах Тетерева -ось вам і окраїнне село
А ось власне і панорамка цього ставу...Червоною крапкою близ лінії дерев ( вздовж яких проходить грунтова дорога, що є кордоном між областями ) позначено місце витоків Тетерева. Панорама ставу в бік с. Носівки.
Хвотка 9 : Панорама першого става на Тетереві
Через десять хвилин я був вже на витоках Тетерева, точніше на місці, яке під цю ідею обладнали

...Ліворуч дорога, що розмежовує області.
Три роки тому тут була тіко ця альтанка ( на хвото далі), ніяких табличок, колодязів.....Я не став хвоткать десяток пляшок навкруги цього святого місця....А вода в колодязі шось в мене викликала підозру , ніби стояча , якась

. Отак і не попив її, навіть...
Хвотка 10: На охвіційних витоках Тетерева
Ось вона -віхова фотографія витоків Тетерева
Хвотка 11 : ну...все ясно....
Зробивши ще кілька фото виходжу в поле, де маюсь зробити Ту Саму Головну Фотографію -сферичну панораму ( якщо вдасться) витоків Тетерева, та попутно впевнююсь, що висота витікання Тетерева абсолютно точно співпадає з висотою вказаною на генштабівській карті - 320 м.н.р.м. Правда це випадково - висотомір же барометричний
Хвотка 12 : 320 м.н.р.м.
Це була майже остання хвотка із сонцем на борту . Тут же налетів хронт...тьфу ти -фронт, шо видно із наступного скріншота зроблених тут кадрів для майбутньої сферичної... Холоднючий вітрюган, і я до того в велотрусах та веломайці став замотуватись...Тепер штатив як поставити - здуває та трясе як в лихоманці ...Штатив напівпластиковаий та розбитий за 5 років - а голова та фотік на ньому більше кілограма, от його і трясе.Роблю лунки -ставлю туди ноги штатива, закопую, дістаю штормову відтяжку від намета - заклинюю по вертикалі - ну я так в Карпатах робив. але ж то в горах ... .Мучився хвилин десять, шоб вирівнять і.т.д.За той час все затягло. Капець. Оце проїхав щоб зняти витоки в грозу . Зйомка на автоспуску по лімбу на голові зайняла трохи більше години .Рекорд .Всіх десь 160 файликів.М-да....З відео онборд на моєму калькуляторі можна забути його складать...
Хвотка 13 : Скріншот того , заради чого їхав( сировина )
Закінивши швиденько тікаю з місця зло...збоч...з місця подій, значить . Швиденько не виходить, бо виїхавши в село, стало ясно шо позаду вже 40 км, а от попереду 90 проти сильного холоднючого поривчастого вітру .Форма в мене ніяка, ще купа проблем з велом, з`їдаю передостанній якийсь там їжачок, куплений перед тим в Червоносілці...Швидкість до ( ! ) 20 км\год. І так нудно петляю аж до самого Бердичіва, години три, а може й чотири...Десь під Бердичівом натрапляю на отакий шЫдевр місцевих неуків, нічо не помічаєте ? Це знаки поруч в одне й те село.
Хвотка 14: шЫдевр національного неуцтва ^_^
В Бердичіві серйозно розорився на якісь пиріжки сумнівної поживності. Всього на 12 рублів .З`їв тут же за півгодини та запив їхнім - Хмільним . "....И вот тут Остапа понесло..."

. Ну шо нам орлам -лєтать так лєтать, зкинув на найважчу зірочку і пішов в контактних циклічним педалюванням

...Хвилин за двадцять долетів до об`їздної Бердичіва і стало шось там тріщать, потім кілька разів всередину злетів цеп...потім...Потім я думав шо 40 км від цього знака доведеться йти пішака, згадав символіку веложитомира - орел повзе з бердичіва та тягне над головою свого коня... %). Отакі хронічні проблеми забирають багато часу - зношені зуби від цього навантаження ще й на верхівку ( на хвотці видно) загнулись всередину і скидали цеп .Розводним ключом кожну загинав назад, але стало ясно , шо невідомо скіко воно отак протягне, може тиждень, а може через кілометр зуби зірок взагалі посипляться......
Хвотки 15 та 16
ПОМОЖІТЬ ХТО ЧИМ МОЖЕ . ПРОПОЗИЦІЯ ПРО КУПІВЛЮ ЗІРКИ В СИЛІ
Якось поїхав далі -тріщить немилосердно . Тут ще й барометр став пищати -глянув, а там обвал тиску...А над Житомиром ( і ясно шо суне на мене бо зустрічний вітер) чорне небо...
Хвотка 17 : Останні кадри заходу сонця за десять хвилин до зливи
Дивно, але до Бердичіва йшлось дуже важко ...після полетів...а за спиною сотня км з мішком на 10 кг. Правда до критої зупинки у Двірці трохи не долетів - за 5 хвилин зливи змок наскрізь...І вже мокрий заліз в дощовик. Вітер був такий, шо перші 20 хвилин зливи я прокрутив на місці ...потім відпустило і я навіть шось проїхав. Вже в темряві під`їхав до знака Житомира де зробив контрольно-залікову фотку
Хвотка 18 : контрольно-залікова
Я вже й не згадую яким чудом, обережно та без ривків в`їхав на Бердич. міст на погнутій зірці...Під під`їздом закляклими від дощу та хол.вітру руками все ж роблю останню хвотку..+ 4 км через тимчасово неробочі контакти велокомпа під час зливи. а я їхав... За другий день 135 км...отакий нудний маршрутик. сорі....Немає навіть шо описати - тіко як їхав
Хвотка 19 : інформаційно-довідкова
Також сорі за вже ставшими легендарними мої черевики...а куди ж їх