Ця "випадкова" покатушка була запланова давно-предавно.Просто на неї тра було від 4 до 5 днів в сезон, і я при прочих равних з радістю втікав в Карпатію.Патаму не збувалось.Але дяки нашим велозлодєям Юрію та Гудману цього разу я поїхав цю задумку- "ВелоДніпро" (не плутать з тк "ВелоДнєпр")))). Фото не редактовані -на скору руку появлені та підкручені....
[\–] ВелоДніпро _спроба перша та не шибко вдала'; } else { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = 'none'; this.innerHTML = ' [+] ВелоДніпро _спроба перша та не шибко вдала'; }" /> [+] ВелоДніпро _спроба перша та не шибко вдала
Було в мене 5 днів, надумав я пройти Чивчини (Карпатія) але злодєй Юрій (всьо ж дяки йому за помосч) сповістив отакоє: субота-дощ, неділя-дощ, понеділок-дощ...тут ще й спальник мій 3сезона поїхав з другом в Дениші..благо намет я не віддав .Все ж я зібрався і почухав на 23-50 на автобус "Київ-Верховина" .На жаль місць "0".Пропонують за ті ж дєньги відсидіти на рюкові......після такого трансферу я б в перший день нічо не пройшов би. а він найважчий-вихід на хребет!.Прєдавши Юрія анафємє дзвоню Гудману -але вони відать зговорились -ті ж дощі на всі дні походу.Ще й температура +пару градусів Отут я й зламався.Для фотопоходу такі умови є втраченим часом та дєньгами.
Пішаком додому-доспав, сів на Фастів вранці, далі на Київ...далі власне й спроба походу "ВелоДніпро", який був давно розроблений та передбачував умєрєнне лосячество 120+ км в день вздовж Дніпра з оглядом історичних та природніх памняток до Дніпропетровська. а як повезе, то й до Запоріжжя
То шо я проїхав дивіться на прикладеному треку (+ 12км)
http://dump.ru/file/5290579
Прохання вставити в карту як у інших, шоб красіво
Спочатку скажемо іскрєннє дяки іскрєнно віддаденому мені, Великому та Ужастному Йа колесу тов.Дизелем! Я вже тиждень на ньому шикарно колесяю...великі та красіві пробіги, і от вже друга кількаденка Пасібо, чувак! Колесо новеньке. люфтів нема, ексцентрик не гнутий, обод не скушаний( це я про своє описую...на якому я от-от мався зупинитись)
В 12-00 я в Кийові, ужасно нервове викручування гружоним вєліком по швидкісним розв`язкам-розочкам-магістралям в три поверхи стольного і вродє він мене відпустив.Правда з проливним дощем та пронизливим вітром ще й з Дніпра підсобляло ...
На виїзді зі стольного
В скаженій гонці по невидимій дорозі (хороший попутний вітер але суцільна злива та затоплена дорога) я згідно карти мався проїхати по вузькій косі над Дніпром.це б було моє перше побачення з ним і ось вона -Конче-Заспа Але фіг вам! (сорі) Я 20 км їду в одній полосі з летючими бумерами, які не розуміють, шо це за псих на вєліку в їхньому богемному районі колесить.Їду посеред 2-3 метрових парканів подекуди зі охоронн.вишками і 20 км як в тунелі, ніякого вам Дніпра!!! Сказитись.Вод вам і романтика
Було лиш кілька невеличких вікон в тому тунелі -якийсь затоплений шмат піску огороджений колючкою 40*50 метрів та щит -250 тис.доларів Трохи дальше отак я й побачив вперше Дніпро-з пристані буржуйської недобудови шо чомусь була ще не огорожена
Після цього тунелю на підході до міста з такою романтичною назвою -Українка з Дніпра дорогу вперто поливало хвилями водою, іноді вона щезала в річці..було страшно їхати! але мені то хоч і в новизну але через негоду лиш счаз по фото згадую тую романтику "Великого і могутнього батька рік Вкраїни".Через всі погодні фактори (а більше через вітер) накрутивши десь лиш 50 км я був в стані близкому до замороженої к..к..камбали температура 12град.тепла, лютий вітер та все інше -я чессно -красот не бачив. а вийнятий фотік тут же заливало водою.Похід став під загрозою.Я ж добрався до легендарного с.Трипілля і в сусідній Щербанівці в якійсь руїні але з сіном заночував, ібо була в мене лиш москітка без тента -задля легкоходства, ще й спальника не було -а лиш два шари однієї приблуди, ібо розраховував я на такії руїни в нашій Руїні-Вкраїні...і не дарма.. отак вранці прокинувшись безо всяких надій під музику невщухаючого дощу сподіваюсь на прогноз, аби був смисл для подальшогоо безпечного та вдалого велоблудства.Заськи.Гудман точно змовився з Юрієм( нє,ну канешно пасіб за онлайн-помосч) та прирік мене до повернення, ібо шось їхати понад холодним лютим Дніпром хіба шо по 80км на день без гарантій не захворіти на дугий же день такого.Спочатку думав їхать назад в Київ та відти електричкою до астова. ну і далі....в Ж.Але шось крутнуло все ж не втратити похід повністю,тому проклавши на навігаторі найближчий маршрут до Фастова в 12-тій вирішив висуватись в цей дощ..що було дууууж неприємно.Все ж крюканув назад в трипілля та вибрався на місцеву оглядову історичну гору...все дише тисячолітньою історією
гора в Трипіллі
Тепер мене чекало 100+км незвіданими селами та полями (ну оце була дурь) в згаданих умовах.Такі умови прийнятні. в принципі, для велопоходів. але якшо вони спотивні або шоб транзит пройти.Для фотопоходів та в інших випадках вони безрадісні і абсолютно невипавдані...патаму я отут і ною))
Ітак, став я проти шаленого вітру боком-лицем, і як бачите по точкам на треку, десятками км швидкість не перевищувала 15-18 км і неспроста і це при тому шо вкручував монотонно-синхронно та впрацьовано.Запас по часу був -і це мене спасло. ібо надумав я крюк шосейний зрізати полями із с.Деремезна в с.Яцьки, і вродь так нічо пішло...але вже вскорості я вгруз по коліна, ноги чавкали, велік важченний гружений на плечі і так 2км, місцями їхав в траві. більше йшов.Десь годину на 2.5 км пішло
Польовий трактор "Чорний Іржачок" в с.Яцьки
Похрустів далі.....головне було не вибитись з сил при такому куті їзди до вітру до виїзду на трасу Київ-Фастів. де я круто повертав по вітру.Тому дивлячись на реалії середньої швидкості та час прибуття в Фастів я все ж нервував -ібо запасу майже не було(до дизеля на Ж в 19-36).Але мої промогзлі кості все ж встигають в Хвастів ( дореформенна назва "Фастова" ) де мене весело зустрічає такий кумедний памнятник біля двору чиєїсь садиби..
"Горбатый! Я сказал -Горбатый!..." В.Высоцкий
красавчеГ
купивши квиточок за 20хв до відправлення дизеля я ще вилітаю в місто. просто шоб хоч шось побачити .Хвоткаю оцей костел.Памнятаєте друзіа. када на велодень в Київ їздили. ми там всередині екскурсією затусили, нам ще й розказав наглядач про костьол
так от, саме грусне тут -оце дерево -скіко ж тра мать наглості та кмітливості та цинізму, шоб на красівому розложистому дубові в центрі Ф перетакою пам`яткою архітектури прибить рекламу прямо на стовбур: " Зрізання дерев"
І тільки в дизелі десь в Яроповичах на небосхилі раптом пробиваються казкові кольори, і виринає райдуга...
Але не сильно раЙдутесь -ллє і потепер
Засім все.Пасіб Дизелю, Юрє, Гудману -шо не покинули мене в тяжку хвильку і помогли чим смогли, ібо самі ми не местниє