- 12 липня 2011, 11:48
Ой на Івана, на Купала….
Полуденне сонце досягає найвищої точки на небі й у такому положенні залишається на деякий час, який називається літнім сонцестоянням. Потім, досягнувши повного прояву своїх творчих сил, воно повертає на зимовий шлях, втративши свою царствену владу над природою, свою життєтворчу силу, і починає все нижче і нижче повільно спускатися по небесній горі; дні починають спадати. Вся природа, як би передчуваючи свою близьку старість, поспішає жити повним життям. Останній місяць кує зозуля, останню чудову пісню співає своїм дзвінким голосом соловей, і скоро, скоро і інші співочі пташки пріутіхнут. Купальська ніч найкоротша - цієї ночі ніхто не повинен спати. У зачаровану Купальську Ніч дерева переходять з місця на місце і розмовляють один з одним за допомогою шелесту листя; розмовляють між собою тварини і навіть трави, які цієї ночі наповнюються особливою, чудодійною силою. Все земне зеліе-биліе в цю Ніч отримує надприродну міць. Нічні трави цвітуть Вогнем: чорна Папороть, царя-цар, лев, голуб та інші. Інший колір палає нерухомим, сильним полум’ям, інший має вигляд блискавки, летючого, примарного вогню. Папороть, який розкривається сильним вогненно-червоним (здаля малиновим) злегка мерехтливим кольором тільки на декілька митей, в Купальську Ніч дає можливість тому, хто знайде його, вгадувати майбутнє.
Одне з наймагічніших свят, Івана Купала, в цьому році відсвяткували у селі Немиринці Ружинського району на театралізованому святі «Купальські роси». На березі мальовничого ставу вдень ковалі, гончари, художники показували своє мистецтво, проводили майстер - класи
Кругом можна було побачити і навіть сфотографуватися з учасниками фольклорних колективів Житомирщини
Козак з дівчатами
Ось таке воно –село Немиринці
Ми прибули одні з найперших на свято, а заповнені автобуси все прибували і прибували з усієї України, і не даремно, було на що тут подивитися:
повітряна куля
Аерошоу
Танець живота
Вулба
(вуличні барабанщики)
Купальське вогнище
Писалося під Даха Браха "Івана Купала"
Ой на Івана, на Купайла
Покупалася ластовочка
Приспів:
На Йвана, Купайла
Ой купалася сушилася
Чого дівчина журилася
Приспів
Ой ти дівчино, ой ти, ой ти
Коли до тебе в свати прийти?
Приспів
Прийди до мене й увечері,
Щоб воріженьки не бачили
Приспів
Понад садом, садом три дорожки радом
Ой ходив козак до дівчини позно
Не ходи, козаче, не ходи до мене,
Бо буде неслава на тебе й на мене
Ой ще й на твого коня вороного
Ой ще на твого коня вороного
Ой ще й на тебе хлопця молодого
А брат сестру да за стол веде, да каліно-маліно
А брат сестру да наючає, да ягідонько мо(я)
Сестро ж моя, да будь розумна, да каліно-маліно
Май свекорка та за батенька, да ягідонько мо(я)
Май свекорка да за батенька, да каліно-маліно
А свекруху да за матьонку, да ягідонько мо(я)
Полуденне сонце досягає найвищої точки на небі й у такому положенні залишається на деякий час, який називається літнім сонцестоянням. Потім, досягнувши повного прояву своїх творчих сил, воно повертає на зимовий шлях, втративши свою царствену владу над природою, свою життєтворчу силу, і починає все нижче і нижче повільно спускатися по небесній горі; дні починають спадати. Вся природа, як би передчуваючи свою близьку старість, поспішає жити повним життям. Останній місяць кує зозуля, останню чудову пісню співає своїм дзвінким голосом соловей, і скоро, скоро і інші співочі пташки пріутіхнут. Купальська ніч найкоротша - цієї ночі ніхто не повинен спати. У зачаровану Купальську Ніч дерева переходять з місця на місце і розмовляють один з одним за допомогою шелесту листя; розмовляють між собою тварини і навіть трави, які цієї ночі наповнюються особливою, чудодійною силою. Все земне зеліе-биліе в цю Ніч отримує надприродну міць. Нічні трави цвітуть Вогнем: чорна Папороть, царя-цар, лев, голуб та інші. Інший колір палає нерухомим, сильним полум’ям, інший має вигляд блискавки, летючого, примарного вогню. Папороть, який розкривається сильним вогненно-червоним (здаля малиновим) злегка мерехтливим кольором тільки на декілька митей, в Купальську Ніч дає можливість тому, хто знайде його, вгадувати майбутнє.
Одне з наймагічніших свят, Івана Купала, в цьому році відсвяткували у селі Немиринці Ружинського району на театралізованому святі «Купальські роси». На березі мальовничого ставу вдень ковалі, гончари, художники показували своє мистецтво, проводили майстер - класи
Кругом можна було побачити і навіть сфотографуватися з учасниками фольклорних колективів Житомирщини
Козак з дівчатами
Ось таке воно –село Немиринці
Ми прибули одні з найперших на свято, а заповнені автобуси все прибували і прибували з усієї України, і не даремно, було на що тут подивитися:
повітряна куля
Аерошоу
Танець живота
Вулба
(вуличні барабанщики)
Купальське вогнище
Писалося під Даха Браха "Івана Купала"
Ой на Івана, на Купайла
Покупалася ластовочка
Приспів:
На Йвана, Купайла
Ой купалася сушилася
Чого дівчина журилася
Приспів
Ой ти дівчино, ой ти, ой ти
Коли до тебе в свати прийти?
Приспів
Прийди до мене й увечері,
Щоб воріженьки не бачили
Приспів
Понад садом, садом три дорожки радом
Ой ходив козак до дівчини позно
Не ходи, козаче, не ходи до мене,
Ой ще й на твого коня вороного
Ой ще на твого коня вороного
Ой ще й на тебе хлопця молодого
А брат сестру да за стол веде, да каліно-маліно
А брат сестру да наючає, да ягідонько мо(я)
Сестро ж моя, да будь розумна, да каліно-маліно
Май свекорка та за батенька, да ягідонько мо(я)
Май свекорка да за батенька, да каліно-маліно
А свекруху да за матьонку, да ягідонько мо(я)
Когда я вижу взрослого человека на велосипеде, я спокоен за человечество! Herbert Wells