ВелоЖитомир

форум велосипедистів м.Житомира

Сейчас стоит цепь KMC шириной 7.1 мм. За неделю проезжаю около 150 км, каждые выходные цепь приходится чистить и смазывать. Обычно чищу её не снимая, зубной щёткой и растворителем, а это долго и скучно. Пробег уже 1400 и цепь пора менять. Нужна хорошая цепь, которую можно регулярно снимать без ущерба для её надёжности. Вариант с выжимкой, как я понимаю, тут не катит. Нужна цепь со специальным съёмным замком (звеном?) и чтобы подошла на мою 7-ми скоростную трещётку Shimano.
Купи KMC Z51
http://radikal.ru/F/s43.radikal.ru/i099 ... 9e14f7.jpg
- для 7 рика самое то, и стоит фигню, замок там в комплекте, запасной стоит 5грн, раз в пол-года можешь менять замок, да и то смысла нет, мне кажется цепь раньше износится чем замок пострадает от частого откр-закр.
Можно поставить разъемное звено на эту цепь, продается такая штука. Еще вариант - купить машинку для промывки цепи. А самый лучший вариант - правильно смазывать цепь, чтоб она не пачкалась ;). Я проезжаю за неделю раза в два больше, но цепь чищу раз в две-три недели, обычной тряпочкой снаружи. Никакие зубные щетки не нужны, просто от пыли перед смазкой протираю и она чистенькая. И катаю я вовсе не по асфальту. Советую почитать статейки про компонентную смазку и правильную смазку цепи вообще
Quote (Deepreset)200?\'200px\':\'\'+(this.scrollHeight+5)+\'px\');">Обычно чищу её не снимая, зубной щёткой и растворителем, а это долго и скучно.

я під столом... це не мийка ланцюга це знущання над собою і не можу зрозуміти навіщо так мучитись з ланцюгом...

forum/39-813-1#14989
Цепимойка Barbieri - 80 грн. і непотрібно нічого знімати, і не потрібно бовтатися з розчинником, звичайний Fairy і вода. До речі так як можна відмити фейрі з водою неможливо відмити ні одним розчинником, хто боїться іржі хай бовтається з розчинником, його право..
Может не совсем в тему ... а кто чем сейчас смазывает?
До сих пор использовал жидкую, что шла в комплекте с упомянутой цепемойкой Barbieri. Однако сейчас, когда уже стало чуть холодней, похоже она стала быстрей "уходить". Хотя может и ошибаюсь, просто такое ощущение.
Смазываю когда цепь начинает шуметь (люблю, знаете ли, к пешеходам бесшумно подкрадываться :)), километраж не засекал...
Смазываю Motorex Dry Lube и Wet Lube, в зависимости от погоды. Но раз в месяц-полтора прокапываю двухкомпоненткой. Она дает цепи несколько дополнительных жизней когда моторекс уже отработал и высох. Главное не обливать цепь маслом, тогда и мыть часто не придется.
Саня
Да, скорее всего куплю такую (KMC Z51), если найду. Тем более, как показала практика, цепь КМС изнашивается одновременно с трещёткой так, что приходится менять их одновременно, и это избавляет от возможных "фокусов" при их приработке.
Кстати а какой там замок? Какой инструмент нужен для снятия?

SergeyGF
я думал, что WD-40 это больше растворитель, чем смазка

PS: смазываю маслом Motorex Dry Lube
Quote (Deepreset)200?\'200px\':\'\'+(this.scrollHeight+5)+\'px\');">Кстати а какой там замок? Какой инструмент нужен для снятия?
Инструмент - рівні руки і сильні пальці
Quote (SergeyGF)200?\'200px\':\'\'+(this.scrollHeight+5)+\'px\');">примерно каждые 100 км смазываю WD-40
пічалька ... вд40 це не змазка...
Quote (veloDM)200?\'200px\':\'\'+(this.scrollHeight+5)+\'px\');">звичайний Fairy і вода
а як ти потім сушиш і змазуєш?

по темі: чим вищий клас цепки і касети, тим менше з ними треба паритись...
Quote (Andron)200?\'200px\':\'\'+(this.scrollHeight+5)+\'px\');">а як ти потім сушиш і змазуєш?

Взагалі достатньо просто протерти цеп шматиною і все... потім якщо сонце є то взагалі супер поставив на 1 годину і все висохло, а так буде сохнути десь 4 години. Ну а після 2-компонентною змазкою і казка просто ні піщинки, ні пилинки. Чесно кажучи якщо б не водою с фейри то я б взагалі цеп би не мив, просто після кожної поїдки протирав і заливав би туди 2-конентку і все, бо розчинник нічого не вимиває навіть після 2-3 ванни машинки при згинанні ланцюга чутно пісочок "Хр-тр-пиш" він там щільно оселяється і не хоче покидати свою оселю :), але все б було так якщо б не вода з фейри :).

Добавлено (08 Сентября 2011, 09:42)
---------------------------------------------
Quote (SergeyGF)200?\'200px\':\'\'+(this.scrollHeight+5)+\'px\');">примерно каждые 100 км смазываю WD-40,
Я дивлюсь марно пояснювати людям цю истину:
Quote (Andron)200?\'200px\':\'\'+(this.scrollHeight+5)+\'px\');">пічалька ... вд40 це не змазка...

http://ru.wikipedia.org/wiki/WD-40

Quote200?\'200px\':\'\'+(this.scrollHeight+5)+\'px\');">Паспорт безопасности (обязательный документ в США) дает такие сведения о продукте:
50% - Растворитель уайт-спирит
25% - Сжиженный нефтяной газ
15% - Минеральное масло
10% - Инертные ингредиенты

15% мінерального масла - це по густині і властивостям те саме моторно масло, тільки самі поміркуйте що таке розмішене в розчиннику 15% масла ? це пшик максимум цього вистачить щоб змастити різьблення болта і відкрутити його... Але для цепу такої кількості рідкого масла вистачить хіба що на 10км роботи...
Quote (Deepreset)200?\'200px\':\'\'+(this.scrollHeight+5)+\'px\');">Да, скорее всего куплю такую (KMC Z51), если найду.
в ГОРЕ, 42 грн...
P.S. доречі що кажучи про WD-40, згадав 2 людей які нею штани вилки змазували, але потім про це шкодували, просто згадав трохи смішно стало, гадаю що і їм смішно буде це зараз почитати . Як то кажуть усе приходить з часом, так і тут. Сам багато дурниць робив з обслуговуванням велосипеда.
Quote (veloDM)200?\'200px\':\'\'+(this.scrollHeight+5)+\'px\');">доречі що кажучи про WD-40, згадав 2 людей які нею штани вилки змазували
я змазував вилку і ланцюг змазував і ні разу не жалкував
diesel, погано змазував, не щільно ... хоча я дывлюсь все більше і більше людей які щось змазували WD-40 .

Добавлено (08 Сентября 2011, 10:12)
P.S. diesel, Треба було туди під пильовик вилки пшшш... і так систематично
Quote (veloDM)200?\'200px\':\'\'+(this.scrollHeight+5)+\'px\');">P.S. diesel, Треба було туди під пильовик вилки пшшш... і так систематично
я так і робив

Добавлено (08 Сентября 2011, 10:35)
ноги у вилки моєї вкриті якимось оксидом титана, все чудово працює
Deepreset, якщо нема що робити можна зчистити і змазати, а взагалі на ній можна катати хоч вона і дуже липка склад її не знаю, але гадаю що це щось на силіконовій основі...
Quote (diesel)200?\'200px\':\'\'+(this.scrollHeight+5)+\'px\');">ноги у вилки моєї вкриті якимось оксидом титана

ну якщо твоя вилка коштує більше 1000$ то доволі ймовірно

ще колись раніше (років 10 назад) таке покриття було на більш-менш недорогих рок шоксах..
але тоді і ноги були з істоновських труб, і всі можливі місця були фрезерованими..
Вставлю й своїх "5коп до комп" - вд-40 нічорта не змазка, це однозначно і всі паспорти можете гордо повісити на стінку, хоча вона троха змазує але її властивості та призначення загалом не способствують подальшому юзанню, цеп не мию вобсче -продуваю на роботі 7атмосфер, змазую машинне масло "Лада" за 10грн 1літр вже роки два-три все ніяк не вимажу , на зиму і подібні болота є така ж -тока троха густіша
, цеп їздить 3000+ км (кмс з-51) блок звьйозд -5000+км, всі мінялки через кожні тищу зірок+цепа це забаганки для багатіїв, власне як оті змазки по стопіццот рублів.

Реально класна силіконова змазка - у мну на роботі балончиком такої розпиляємо періодично на частини станка.Правда вартість її мну не нра
Quote (diesel)200?\'200px\':\'\'+(this.scrollHeight+5)+\'px\');">якимось оксида титана
Андрон -якимось тут ключове, це лиш припущення
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Пропускаєш покатушки та інші велоподії?! - SMS-інформування!