ВелоЖитомир

форум велосипедистів м.Житомира

By Yuri
Відомо, що в укр. електричках за перевезення велосипеда стягується плата = 50% вартості пасажирського квитка.
Це - у разі, якщо вел не запакований в чохол.

А якщо упакований в чохол?.. На це запитання сьодні я отримав дві протилежні відповіді..

1. в ж/д довідковій: 50% не залежно від "упакованості"..
2. на сайті Укрзалізниці:

"Дозволяється перевозити при собі за рахунок норми ручної поклажі пасажира дитячі коляски, велосипеди в розібраному та впакованому стані (не більше одного) та інші речі, які за своїми розмірами можуть бути розташовані у вагоні на місцях, призначених для ручної поклажі."
абз. 2 п. 15.5 Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України (затверджених Наказом Міністерства транспорту та зв\'язку України від 27.12.06 N 1196):

При цьому до ручної поклажі згідно п. 15.1 тих же Правил належать..

"..предмети і речі незалежно від виду упакування, що легко переносяться і за своїми розмірами без труднощів розміщаються у вагонах на місцях, що призначені для розміщення ручної поклажі. Кожний пасажир має право безплатно перевозити з собою у вагоні ручну поклажу вагою до 36 кг на повний, пільговий, дитячий, у тому числі безплатний проїзний документ."

Хто мав справу, знає підводні течії.. - чи дійсно безкоштовно в ельках упакований вел можна перевозити? В такому випадку витяг отих правил треба з собою мати для лікбезу серед ж/д працівників та економії проїзду..

П.с. цікавиться велоколєга з побитої кризою Білорусії, яка з групою у вересні хочуть в Крим через неньку рвонути.. Та й самим для себе це питання висвітлити треба..

Добавлено (26 Июль 2011, 23:55)
---------------------------------------------
Сам собі і відповім п. 34.8 зазначених правил... 50%

Добавлено (26 Июль 2011, 23:59)
Тік шо знайшов там же, на сайті УЗ:
Питання:06.03.2010 11:19:48 Наталия
Обслуговування у приміських поїздах
В правилах перевозки пассажиров и багажа указано, что велосипед в пригородном транспорте оплачивается в половинной стоимости от проезда. Вопрос: если велосипед провозиться в разобранном виде и он не занимает в общей сложности 200 см и багаж меньше 36 кг, то оплачивается ли его провоз в электричке и в электричке повышенной комфортности?
Відповідь: Ваше звернення, уважно розглянуто Головним управлінням приміських пасажирських перевезень Державної адміністрації залізничного транспорту України та повідомляється. Згідно п.35.3 "Правил...": Перевезення велосипедів у приміському сполученні здійснюється у тамбурі поїзда або виділених для цього місцях з оплатою перевезення. Але якщо велосипед провозиться в розібраному вигляді та його розміри не перевищують норму, перевезення не оплачується.

Добавлено (27 Июль 2011, 00:02)
как иногда полезно побеседовать с собой...
By Admiral
роздруковуєш на принтері те що вигідно для тебе особисто, тобто те що написано на сайті УЗ і тупо всім хто проти у вігоні показуєш. Всеодно вони (провідники теж) темні у цій справі і якшо якісно проявити впевненість в собі - возражЕній не буде ні у кого!

в псиїології є така тема і саме так треба діяти (особливо якщо у правилах колізія і навіть якби її не було)
By ViX
Quote (Yuri)200?\'200px\':\'\'+(this.scrollHeight+5)+\'px\');">Відомо, що в укр. електричках за перевезення велосипеда стягується плата = 50% вартості пасажирського квитка.
на ЮЖД (Південній залізниці) такого не знают. И это хорошо. Главное - заплати за себя, а вел контролера не волнует )))
Quote (Yuri)200?\'200px\':\'\'+(this.scrollHeight+5)+\'px\');">що легко переносяться і за своїми розмірами без труднощів розміщаються у вагонах на місцях, що призначені для розміщення ручної поклажі.
я бы тебя попросил разместить велосипед на спец местах, так чтоб он никому не мешал.
так что думаю 50% это оптимальный вариант.
Я їздив комфортною електричкою Фастів-Київ, з квитком в руках мене впустила провідник шо в кожних дверях там стояла тіко після того, як я зняв переднє колесо і прив`язав його до рами..благо під рукою була затяжка від кофра фотоштатива.А взагалі волала шо вєлік не впакований і трясла зверху на мене грудьми...отут то я й злякався
By lakmus
Quote (MOKRIZZONNI)200?\'200px\':\'\'+(this.scrollHeight+5)+\'px\');">трясла зверху на мене грудьми...отут то я й злякався

що саме злякало?
By Merlin
Yuri писав:"..предмети і речі незалежно від виду упакування, що легко переносяться і за своїми розмірами без труднощів розміщаються у вагонах на місцях, що призначені для розміщення ручної поклажі. Кожний пасажир має право безплатно перевозити з собою у вагоні ручну поклажу вагою до 36 кг на повний, пільговий, дитячий, у тому числі безплатний проїзний документ."
Це стосується міжміських поїздів, де упакований вел можна запхати на "треті полки". Так як в приміському транспорті подібних місць немає - кондуктор може і домахатись...
Зате, це позволяє, заплативши тих 50%, преспокійно перевозити велосипеди без чохлів і особливо не паритись з приводу відсутності чохла =)) Для прикладу, це можна зробити ось так:
Зображення
Якщо все таки є потреба в чохлі а нема його в наявності - в якості "упакованого" в 99% випадків прокатує вел зі знятим переднім колесом, замотаний в пакети для сміття, склеєні докупи скотчом)

І ще одне, зі слів провідників (неодноразово нам таке впарювали), в вересні надійшли якісь нові поправки до правил перевезення, згідно з якими навіть на вел в чохлі потрібно брати в касі багажну квитанцію. Правда, таку квитанцію, з їх же слів, мають надати безкоштовно.
By Enki
Хто-небудь знає, чи можна електричкою Київ-Житомир провозити велосипед у нерозібраному стані? за 50% вартості
By Svitlyachok
Enki, ми сьогодні їхали, нерозібрані велосипеди ставили в бокових тамбурах, де двері не відкривають. В касі краще купити білет на додатковий вантаж. В касі можуть сказати, що не треба платити за велосипед, але провідники всі чіпляються. І ціна не 50%, а близько 10%
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Пропускаєш покатушки та інші велоподії?! - SMS-інформування!