ВелоЖитомир

форум велосипедистів м.Житомира

_rоadrunner писав:Гліб, как вариант - стальную шайбу туда в качестве проставки (если я правильно понял суть проблемы)
А вообще да, подвес это такая вещь, с которой постоянно надо что-то делать ) Для покататься есть другие велосипеды :gi:
шайба туди ныяка не пролізе, зазор між втулкою і кріпленням пера десь 0.1 мм

Відправлено через 17 хвилини 45 секунди:
formazon писав:
Гліб писав:з консольною підвіскою
Я аж в гугол полез, чтоб узнать, что-ж это такое. =))

- Дешевая втулка с дешевой гнущейся осью, и как правило, хреновым эксцентриком.
- Дешевые и как попало заспицованные колеса будут выгибаться, что ты им не делай.

В общем, не стоит парится. А просто принять как факт, что на технике низшего ценового диапазона это норма.

"
Мова йде не про втулку колеса, а про ту що є частиною шарніру яким кріпится перо, вісь, або скоріш палець (або 2 піввісі що стягуются між собою гвинтом) що в неї входить цілком робочий по діаметру, підносився сам торецю втулки. Я таки пішов до знайомого і він зторцував 1 половину пальця (чи 1 піввісь) на 0.5мм, наче шарнір зафіксувався, чи на довго........
Велосипеду періодично вписую люлєй як лісами так і містом, каміння-коріння, сходи, тротуари, до вчора лиш була проблема з ланцюгом і вільнобігом, ну і коли гальма гегулював 1 шайбочку хитру розчавив, але то сила є розуму......
Мережу переповнюють фото потрощених мерід та кубів, тому гадаю справа не завжди в вартості велосипеда))))
Почистив офтоп. Звертаю увагу форумчан, що перед тим, як дописувати в темі, варто, по-перше, ознайомитися хоча із назвою теми, а по-друге, добряче подумати, чи дійсно ваш цінний допис буде таким корисним для автора чи інших форумчан.
maka13 це подобається
Snumsmumrik писав:krecc, подшипников нет? ой бедаааа
підшипники є, але підшипники тертя, що в данному випадку виправдано тк обертання як такого в тому шарнірі немає, так покачування і удари, хоча можливо чого не розумію, інженер то я гірничий а не механік
Гліб писав:
підшипники є, але підшипники тертя, що в данному випадку виправдано тк обертання як такого в тому шарнірі немає, так покачування і удари, хоча можливо чого не розумію, інженер то я гірничий а не механік
Гліб писав:Напевно я най активніший допитувач цієї теми, та що поробиш, вчергове маю запитання
Можливо хтось стикався з проблемою двопідвісів з консольною підвіскою, коли перо починає гуляти і не затискаєтся вже якслід. Тобто торці втулок трохи підносилися (палець заходить як має бути і не хитаєтся)
Вагаюся чи варто обрізати (зточувати) торець 1 половини пальця
Чи можливо дістати ці втулки і яким чином вони замінюются?
Чи є альтернативні вирішення проблеми?
Шо там у тебе расходник? Треба фото
krecc писав:
Гліб писав:
Гліб писав:Напевно я най активніший допитувач цієї теми, та що поробиш, вчергове маю запитання
Можливо хтось стикався з проблемою двопідвісів з консольною підвіскою, коли перо починає гуляти і не затискаєтся вже якслід. Тобто торці втулок трохи підносилися (палець заходить як має бути і не хитаєтся)
Вагаюся чи варто обрізати (зточувати) торець 1 половини пальця
Чи можливо дістати ці втулки і яким чином вони замінюются?
Чи є альтернативні вирішення проблеми?
Шо там у тебе расходник? Треба фото
напевно варто було одразу сфотографувати ту біду, воно елементарне, як мінятиму у вівторок то все і не забуду покажу і розпишу як міняєтся і як підрихтовуєтся щоб ще трохи протягнуло, головне не забути. На пальцях дійсно складно розказати, а підшипник тертя то і є втулка та вісь, з відповідно підібраних матеріалів
В ідеалі розхідником має бути і втулка і вісь, просто не знав де купити то все, з рештою розібрався і замовив, у вівторок привезуть
Andriy_Kopchinskiy писав:Люди дуже скрипить задній амортизатор! Точніше сказати я не впевнений що це точно він, або по-моєму ще каретка! Що робити?
Снять шатуны (лучше съемником), протереть квадрат, смазать квадрат, собрать и хорошенько затянуть - это по поводу каретки.

По поводу заднего амортизатора, с 90% вероятностью, если он скрипит - то это такой вид амортизатора, от которого больше вреда чем пользы.
Фото не помешало бы.
gladart писав:
Andriy_Kopchinskiy писав:Люди дуже скрипить задній амортизатор! Точніше сказати я не впевнений що це точно він, або по-моєму ще каретка! Що робити?
Снять шатуны (лучше съемником), протереть квадрат, смазать квадрат, собрать и хорошенько затянуть - это по поводу каретки.

По поводу заднего амортизатора, с 90% вероятностью, если он скрипит - то это такой вид амортизатора, от которого больше вреда чем пользы.
Фото не помешало бы.
У меня нету ключей что бы снять шатуны! Мне 13 лет! А у отца тоже нету их, и сьёмника нету.... А сфотографировать Вам что именно?
Тарас писав:
Andriy_Kopchinskiy писав:У меня нету ключей что бы снять шатуны!
Вам сюди: Житомир, Театральная д.8 (не реклама:)
Зачем? :shock: Вы можете быть маньяком! А мне 13 лет как-никак!
Молодой человек.
Если у вас нету инструмента и навыков - вы не сможете ни диагностировать, ни исправить неисправность. Поэтому, вам дали адрес мастерской.
Или едьте ремонтироваться, или махните рукой, и ездите на скрипучем железе.
formazon писав:Молодой человек.
Если у вас нету инструмента и навыков - вы не сможете ни диагностировать, ни исправить неисправность. Поэтому, вам дали адрес мастерской.
Или едьте ремонтироваться, или махните рукой, и ездите на скрипучем железе.
А если ещё нету денег? Что делать?

Yeni nesil siber güvenlik platformu: warni[…]

Пропускаєш покатушки та інші велоподії?! - SMS-інформування!